Ante Vrban među najljepšim arhitektonskim rješenjima u Europi

Poznati i svjetski priznat arhitekt Ante Vrban biti će među članovima međunarodnog žirija na međunarodnom arhitektonskom natjecanju Baumit Life Challenge 2020. gdje sudjeluje i Hrvatska.

U potrazi za najljepšim i najzanimljivijim arhitektonskim rješenjima i fasadama u svibnju će se održati četvrto po redu međunarodno arhitektonsko natjecanje – Baumit Life Challenge 2020. u Valenciji.

Baumit_LifeChallenge 2020_Cover

Kriteriji za nominaciju na ovom međunarodnom natjecanju su zapravo jednostavni

Fasada mora biti izrađena proizvodima tvrtke Baumit, projekt mora biti završen u razdoblju od 2018. do 2020. te bi trebao pripadati jednoj od kategorija kao što su: novogradnja/obiteljska zgrada; novogradnja/višestambena zgrada; novogradnja/nestambena zgrada; renoviranje/energetska obnova; renoviranje/ povijesna obnova te posebna kategorija – struktura naglašava dizajn (zanimljive teksture i fasadne strukture iz svih kategorija).

Styria arhitektura  hisa v 2016

Najbolje će odabrati 13-člani žiri u sastavu eminentnih i cijenjenih europskih arhitekata uz javno glasovanje putem interneta. Predstavnik Hrvatske je nagrađivani arhitekt svjetskog glasa, Ante Vrban.

Ante Vrban_Fotograf_Saša Joka

Njihova profesionalna razmišljanja i iskustvo odlučit će tko će ući u uži izbor od 6 projekata u svakoj kategoriji. Ovaj pred-odabir bit će zaključen 13. ožujka.

Konačno, ostat će samo najbolje Baumitove fasade za veliki događaj u Valenciji koji će se održati 15. svibnja 2020.

Life Challenge 2018 pobjednik_6

Zašto prekrasna Valencija?

Španjolska je po drugi put pobijedila na natjecanju za najbolju fasadu Europe na Baumit Life Challenge prije dvije godine. Valencia je treći najveći grad u Španjolskoj, nakon Madrida i Barcelone, smješten na obali Sredozemlja.

Fini pijesak, kristalno čista voda i blizina obalnog planinskog lanca daju obali Valencije jedinstvenu privlačnost. Na obali stare rijeke Turije nalazi se jedno od najznačajnijih područja Valencije: Ciudad de las Artes y las Ciencias (Grad umjetnosti i znanosti) gdje su Santiago Calatrava i Félix Candela stvorili jedinstven futuristički doživljaj savršenom izgradnjom.

Life Challenge 2018 pobjednik_2

Malo je gradova, poput Valencije, gdje su tako skladno kombinirani ostaci dalekih razdoblja s najmodernijim avangardnim zgradama.

Tvrtka Baumit među vodećim je europskim tvrtkama u proizvodnji građevinskih materijala i stvaranju inovativnih rješenja za fasade i hidroizolaciju. Uz 30 godina dugu tradiciju, iskustvo i stručnost, Baumit je prisutan u čak 27 zemalja.

Rok za prijavu je 31.12.2019. za već dovršene objekte ili 15.02.2020. za objekte koji bi trebali biti dovršeni početkom 2020. Najdojmljiviji projekti bit će nagrađeni vrijednim nagradama.

Fotografije: Saša Joka i Baumit

Facebook Like Button