Argeta Exclusive “Omne trium perfectum”

Argeta Exclusive “Omne trium perfectum”: Tri vrhunske kulinarske kreacije ekskluzivno za vas!

Restoran “Pri Lojzetu” u dvorcu Zemono je ugostio tri međunarodno priznata vrhunska kuhara koji su oduševili samo za ovu priliku detaljno osmišljenim i unikatnim kulinarskim kreacijama koje su stvorili od sezonski ograničenih sastojaka pašteta robne marke Argeta Exclusive.

Tri iznimna kuharska majstora, Alessandro Gavagna, glavni kuhar iz prestižnog, Michelinovom zvjezdicom nagrađenog restorana “La Subida” iz Krmina (Cormons) u Italiji, Tomaž Kavčič, voditelj znamenitog restorana “Pri Lojzetu” u dvorcu Zemono u Vipavi te Teo Fernetich, voditelj restorana “San Rocco” iz Brtonigle u Hrvatskoj, udružili su snage u jedinstvenoj kombinaciji te su zajedno s robnom markom Argeta Exclusive pripremili nezaboravan kulinarski događaj za prave gurmane.

Argeta exclusive

U prekrasnom ambijentu renesansnog dvorca Zemono gosti su mogli isprobati vrhunske kulinarske kreacije i uživati u kulinarskom spektaklu tri kuharska majstora. Nepca gostiju mogla su uživati u sljedovima pripremljenima od iznimnih i sezonski ograničenih sastojaka koji sačinjavaju proizvode Argeta Exclusive. Kroz paletu okusa prisutne je goste zajedno s tri kuhara vodila voditeljica Maja Martina Merljak, dok se je za glazbenu podlogu pobrinuo vrhunski gudački trio Nova Filharmonija.

Enzo Smrekar, glavni direktor Strateškog poslovnog područja Delikatesnih namaza, kreiranje jela od sastojaka iznimnih Argeta Exclusive proizvoda prokomentirao je s oduševljenjem: Naši kuharski majstori sa svojim su kreacijama premašili sva naša očekivanja u vezi s paštetama Argeta Exclusive te su svakim današnjim slijedom, od kojih je svaki predstavljao velik plus, kao i putem dekonstrukcije Argeta Exclusive pašteta, ispričali iznimnu i unikatnu priču. Sva tri kuhara su za sva tri slijeda svaki put pripremili trostruku pripovijetku na tanjuru, u kojima su pozvani gosti iznimno uživali. Kuhari su se definitivno pobrinuli za ogromnu inspiraciju koja će ubuduće pridonijeti razvoju robne marke te sam uvjeren da će za godinu dana ova priča dobiti još bolji nastavak.

Argeta exclusive

Ovim događajem Argeta Exclusive je lansirala tri najbolja okusa koja su od 2012. godine pripremali i njima oduševljavali najpoznatiji kulinarski kreatori u regiji, koji su tako svojom vizijom, zajedno s robnom markom Argeta pomaknuli, odnosno, postavili nove granice. Kao što kaže latinska poslovica “Svaka savršena stvar sastoji se od tri dijela”, Argeta Exclusive će vas ove godine razmaziti s tri gurmanske paštete po izboru i unikatnim recepturama tri vrhunska kuhara. Ovaj iznimni trio moći ćete naći na policama trgovina u zajedničkom pakiranju.

Alessandro Gavagna, voditelj talijanskog restorana “La Subida”, Argetin je izazov prihvatio raširenih ruku: Suradnja s Argetom predstavljala je velik i izazov i prekrasno iskustvo, a pozivu smo se iznimno razveselili. Pečat naših jela bazira se na kuhinji Habsburgovaca, no naravno da pri kreiranju jela pratimo i trendove te dosljedno upotrebljavamo sastojke iz najbliže okolice. Pri kreiranju jela za Argeta Exclusive događaj imali smo rijetku priliku za eksperimentiranje, koje si, kao kuhari, inače teže možemo priuštiti, no definitivno nemamo puno mogućnosti za razvoj takvih jela. Uvjeren sam te očekujem da je pred nama još puno takvih izazova.

Argeta exclusive

Teo Fernetich, voditelj hrvatskog restorana “San Rocco”, prvi je od tri kuhara koji je prihvatio izazov Argete: Kad smo prihvatili izazov zapravo nismo znali što očekivati budući da smo se prvi puta našli u takvoj situaciji. Međutim, prihvatili smo se zadatka s entuzijazmom te smo svakoga dana, u tu svrhu, pripremili nešto novo. Zatim smo izbor smanjili na 4 recepta, a naposljetku smo odabrali između dva najbolja. Danas, ovom prilikom kad tri kuhara predstavljaju tri gurmanske paštete, mogu reći da je prvi korak bio uistinu nešto sasvim novo, no danas o svemu tome možemo govoriti kao o nečemu pozitivnom. Ljudi, koji rade na Argeti Exclusive, puni su super ideja te sam stoga uvjeren da ćemo i dalje zajedno odlično surađivati jer ima dovoljno prostora za nove inovativne stvari.

Tomaž Kavčič, voditelj restorana “Pri Lojzetu” u dvorcu Zemono, na sve je to dodao: Kuhanje nije zanimanje, već se radi o načinu života i ljubavi prema kuhanju, što predstavlja prvi i najvažniji sastojak svakog jela. Kad su me pozvali da surađujem na ovom projektu, moram priznati da sam se dvoumio, ali sam na kraju bio u potpunosti i pozitivno iznenađen. Već prilikom posjete proizvodnji Argete spoznao sam da se ne radi o tvorničkoj pokretnoj traci, već sam se našao u pravoj profesionalnoj kuhinji u kojoj do stvaranja novih okusa dolazi kao od šale. U Sloveniji, kad se spomenu paštete, većina ljudi pomisli na neku prosječnu ili masovnu proizvodnju, no u svijetu je pašteta kvaliteta. Kao zanimljivost ću istaći da sam nekoliko pakiranja paštete, koju sam kreirao sa svojom ekipom, kao poklon poslao u SAD u restoran s tri Michelinove zvjezdice te u još jedan s jednom Michelinovom zvjezdicom u Španjolskoj, a baš od svih sam povratno dobio odličan odaziv. Ove ću im godine s veseljem i ponosom poslati trojac Argeta Exclusive.

Argeta exclusive

Argeta Exclusive je sinonim za harmoniju prestižnih okusa te je namijenjena svima onima koji znaju uživati u životu te koji se vole prepuštati gurmanskim užicima. Proizvodi Argeta Exclusive koji imaju karakter te koji nose osobni pečat međunarodno priznatih kuhara su iznimno omiljeni među kupcima, budući da im je svojstvena iznimnost sastojaka koji su sezonski ograničeni, a upravo je zbog toga Argeta Exclusive na raspolaganju samo u ograničeno vrijeme, odnosno u sezoni.

Ovogodišnju trostruku iznimnost Argeta Exclusive čine pašteta od jelena s pistacijama, pašteta od lososa s ružmarinom i goveđa pašteta sa šparogama. Paštetu od jelena odlikuje okus jelenjeg filea, prirodnih začina s Bliskog Istoka i trunka brižno pripremljenog vinskog octa Sirk. U pašteti od lososa nalazi se najkvalitetniji losos i mirisni ružmarin, dok se za dašak tajanstvenog Bliskog Istoka pobrinuo zvjezdasti anis. Iznimnu kreaciju odabranih okusa predstavlja i goveđa pašteta sa šparogama koja putem svih glavnih sastojaka čuva istarsku tradiciju, budući da je, uz nadasve cijenjene šparoge, krasi i delikatan okus mlade govedine autohtonog goveda boškarin.

Argeta exclusive

Domaćica događaja bila je Argeta Exclusive koja je pomoću vozila Renault Espace za goste osigurala i udoban prijevoz do dvorca Zemono. Sve ljubitelje profinjenih okusa i iznimnih sastojaka na policama trgovina već čeka gurmanski mozaik okusa trojca Argeta Exclusive, kojime si svatko kod kuće može dočarati ekskluzivni gurmanski doživljaj.

Isprobajte i ne zaboravite, sve dobre stvari sastoje se od tri dijela!

Uz dopuštenje: Publicis Groupe (sve fotografije)

Facebook Like Button