Bečki Donauinselfest – najveći europski festival na otvorenom

Bečki Donauinselfest – najveći europski festival na otvorenom – nakon skromnijeg programa posljednjih dviju pandemijskih godina, vraća se u punom sjaju.

Održat će se od 24. do 26. lipnja, a i ovogodišnje izdanje društveno je angažirano.

Bečki Donauinselfest najveći je open air festival u Europi, a svoja vrata posjetiteljima otvara za manje od mjesec dana. Festival na Dunavskom otoku održava se 39. put, a nakon dvije godine skromnijeg formata uvjetovanog pandemijom, od 24. do 26. lipnja vraća se sa 600 sati programa.

bec-festival-1

Tako će na ukupno jedanaest pozornica pored mnogobrojnih domaćih umjetnika nastupiti i međunarodni izvođači kao što je njemački pjevač Nico Santos. Ulaz na sva događanja je besplatan.

Raznolik program u kojem će se naći nešto za svačiji ukus usto je i društveno angažiran pa ovogodišnji festival u fokus stavlja pitanja ravnopravnosti žena i poticanja obrazovanja i zaposlenja mladih, savjetovanje za građane, subvencije za gospodarstvo, kulturu i turizam.

Osim toga u znaku je solidarnosti i mira. Kako ističu organizatori, festival nije samo mjesto opuštanja i provoda, nego predstavlja i platformu putem koje se građani mogu informirati.

Posjetitelji festivala tako bez prethodne najave mogu dobiti besplatne informacije o tržištu rada, siromaštvu djece ili skrbi te dobiti pravno savjetovanje. Festival također potiče domaću umjetničku i kulturnu scenu, pogotovo onu mlađe generacije.

Ususret festivalu će se od 1. do 23. lipnja održati različiti glazbeni nastupi u svih 23 gradskih okruga. Turneja po čitavom gradu veliku važnost pridaje zaštiti klime i održivosti pa je tako mobilna pozornica na kojoj će nastupiti glazbenici 100 posto klimatski neutralna.

Bečki Donauinselfest održava se već 39 godina i sinonim je za zajedništvo, priuštiv i moderan Beč te međugeneracijsko poštovanje.

Program Donauinselfesta potražite na službenoj internetskoj stranici festivala.

Uz dopuštenje: Euro Comm (sve fotografije)

Facebook Like Button