Bezvremenska elegancija za hladne dane

Inspiraciju za ready-to-wear kolekciju Kristina Fidelskaya pronašla je na više mjesta – malo kod androgenog Bowia koji izlazi iz hotela Carlyle u New Yorku sedamdesetih godina prošlog stoljeća, pa zatim kod neustrašivosti pariških žena devedesetih koje hodaju avenijom Hoche pomiješani s bezvremenom i elegantnom jednostavnošću Else Peretti.

Kolekciju krase naglašena ramena, precizne siluete koje naglašavaju struk, u duhu dekonstrukcije mekanog kroja i prirodne elegancije. Rezolutno nosiva ali također i bezvremenska, odjeća prošivena svilom pruža efekt prave ženske elegancije.

Kreacije naglašava čisti kašmir u kombinaciji s pamukom, čistom vunom i svilom, a sve je inspirano bojama i teksturama Alberta Burria.

kolekcija-1

Supruga pjesnika Henri de Regniera izjavila o neodoljivim kreacijama Mariana Fortunyja:
“Ova odjeća ima samo jednu bitnu značajku, ove haljine već izgledaju kao da imaju svoju prošlost kojoj je dodana graciozna melankolija sadašanjosti”.

Kolekcija Kristine Fidelskaye ima upečatljivu osobnost a u kombinaciji s kreacijama Mariana Fortunyja očituje se u raskošnoj kolekciji koju ćemo voljeti.

Upravo se može osjetiti meki dodir majstora i dizajnera na sjajnim gabardenima u crnoj “metalnoj” opravi boje ebanovine, te meki dodir kao tekućih svilenih rubova na tkaninama.

Kristina uspijeva poistovjetiti mješavinu idealizirane prošlosti i pretpostavljene suvremenosti, ona želi istaći jaku, buntovnu ženu koja odlučivati, ali u želji da to radi u mekom besprijekorno bijelom muslinu.

Facebook Like Button