Brojni poznati pozivaju na Šibenik Dance Festival

Kraj srpnja rezerviran je za ljubitelje plesne umjetnosti – Šibenik Dance Festival plesat će na najljepšim lokacijama ovog starog grada, i to od 24. – 29.srpnja.

Brojne poznate dame, koje ne skrivaju svoju ljubav prema plesnoj umjetnosti poput: Jelene Rozge, Judite Franković, Mirne Maras, Hane Huljić, Anamarije Asanović, te nove glazbene nade – Domenice – sa zadovoljstvom su najavile još jedno izdanje plesnog festivala.

anamarija-asanovic

Svoje oduševljenje festivalom koji ih je osvojio još prošle godine nisu krile: ‘Gledati balet s pogledom na cijeli Šibenik, na toj divnoj tvrđavi Sv.Mihovila, uz zalazak sunca uistinu je čaroban doživljaj!’, opisala je prošlogodišnje iskustvo Mirna Maras.

Juditi Franković, bit će ovo prvi susret sa šibenskom pozornicom, naime poznata je glumica dio ansambla jedne od najiščekivanijih predstava festivala – ‘ Room N°7′.

jelena-rozga

Četiri najatraktivnije lokacije grada Šibenika: Tvrđava Sv.Mihovila, Tvrđava Barone, Hrvatsko narodno kazalište, te trg Republike Hrvatske – i ove godine postaju najveće plesne pozornice.

Festival se svečano otvara 24.srpnja na tvrđavi Sv.Mihovila baletom ‘Na Putu’ – redatelja Igora Kirova u izvedbi baleta HNK Split.

hana-huljic domenica

O predstavi ‘Na putu’:

“Krenuli smo… A gdje? A zašto?“ – pita se Igor Kirov. “Idemo tamo kamo nas put nosi, gdje nas tišina nepoznatog zove… da osjetimo drugi miris, da dodirnemo neko drugo tijelo, da otkrijemo neki drugi zvuk… i da opet putujemo. Uzimamo sa sobom svoj dom i toplinu. Sanjamo da bi jednog dana opet mogli SPAVATI… i maštati… Ali nemir u nama sve je VEĆI i JAČI. Proganja nas i ni trenutka nam ne dopušta da sklopimo oči i stignemo tamo kamo bismo htjeli… tamo gdje je miris drugačiji, gdje postoji SAN!“

Plesno, radi se o 32 duže ili kraće sličice koje nose priču. 17 ljudi, 17 stolica, dva zida i jedan cilj…traganje za svojim snom! Balet počinje i završava arijama, između kojih je 30 varijacija teme čiji se ritam i tempo stalno mijenjaju.

Ulaznice se nalaze u prodaji putem sustava www.eventim.hr i www.croatiatckets.hr , na svim prodajnim mjestima tvrđave , te City Point info punktu u staroj jezgri grada.

Uz dopuštenje: priredba (sve fotografije)

Facebook Like Button