Češki hoteli

Ova je zemlja – bez iznimke – svake godine preplavljena turistima.

Obitelji  s djecom, mladi parovi, školarci i maturanti, pojedinci željni odmora te poslovni ljudi svake godine posjećuju ovu zemlju. Iako najčešće borave u glavnom gradu Pragu, koji osim bogatog noćnog života s odličnom gastro ponudom i velikim izborom raznih vrsta piva, nudi i zanimljiv kulturno-povijesni centar, mnogi se smještaju i u okolnim gradovima.

Gotovo svaki grad u središnjoj Češkoj može ponuditi zanimljiva povijesna središta, a turisti će razgledati i srednjovjekovni dvorac -Kost, kaštel -Kuks i srednjovjekovnu tvrđavu- Josefov. Nezaobilna točka puta svakako je i grad Pilsen (Plzen) poznat po pivu -Pilsner Urquell. Dolaskom u ovaj grad, izgrađen po principu šahovske ploče,  turistima se nudi obilazak pivovare, a nezaobilazna je i poznata tvornica automobila Škoda.

Regija Karlovy Vary se razlikuje od ostatka Češke Republike po gustoj podzemnoj mreži toplih i hladnih mineralnih izvora, koja ovo područje čini jednim od najvećih lječilišta u Europi s čak 12 termalnih izvora, a nikako se ne treba propustiti degustirati svjetski poznati ljekoviti  liker Becherovka, koja se proizvodi upravo u Karlovyim Varyma.

Češka je velikim dijelom svog gospodarstva okrenuta prema turizmu pa u svojoj godišnjoj ponudi ima i cijeli niz raznih atraktivnih tematskih sajmova i festivala koji se održavaju gotovo svaki mjesec, s iznimkom ljetnih mjeseci. Stoga ne čudi da se turisti koji imaju namjeru otuputovati u Prag ili neki drugi češki grad, ne moraju brinuti o tome kad je „turistička sezona“ s najvećom ponudom zbivanja u ovoj zemlji.

Svake godine raste i broj organiziranih dočeka Nove godine u Pragu jer je omjer cijene i kvaliteta usluge i više nego dobar. Smještajnih kapaciteta u cijeloj zemlji ima za svačiji džep. Za one željne luksuza sigurno odredište zasigurno će biti glavni grad Prag, koji na ukupno 600-njak hotela u svom gradu, nudi mnoštvo luksuznih hotela najvišeg standarda u samom centru te okolini i prema periferiji grada.

5 WISH PREPORUKA:

HOTEL: Boscolo
LOKACIJA: Prag (Senovazne namesti 13 )
KONTAKT: Tel:  +420 224 593 111, e-mail: reservation@prague.boscolo.com

HOTEL: Comsa Brno Palace
LOKACIJA: Brno (Šilingrovo náměstí 2)
KONTAKT:  Tel: +420 532 156 777, e-mail: info@comsabrnopalace.cz

HOTEL: Grandhotel Pupp
LOKACIJA:  Karlovy Vary (Mírové náměstí 2 )
KONTAKT: Tel: +420 353 109 111, e-mail: pupp@pupp.cz

HOTEL: Olomouc Congress
LOKACIJA: Olomouc ( Legionářská 21)
KONTAKT: +420 585 575 821,  e-mail: rsvt.nholomouccongress@nh-hotels.com

HOTEL: Ruze
LOKACIJA: Český Krumlov (Horní 154 )
KONTAKT: Tel: +420 380 772 100, e-mail: info@hotelruze.cz

Pripremila: Linda Draškić Perak

Facebook Like Button