Chanel slavi Gabrielle poznatiju kao Coco Chanel

“Odlučila sam što želim biti, i to sam ja!” Gabrielle Coco Chanel.

Odabrati, željeti, biti. Ova tri glagola karakteriziraju Gabriellu, buntovnicu u srcu, koja je postavila njezin smjer prema sudbini za koju je instinktivno znala. Njezina smjelost, žudnja za slobodom, njezino nepoštovanje bilo je ključno za izvor inspiracije i početna odrednica njezina stvaralaštva. Avangardna sve do srži, izmislivši novi stil i izgled, otkrila je novu modu i protresla dotadašnje trendove do temelja, ali i tradicionalne postavke za izgled nakita i finih mirisa. Gabriella se vodila svojom intuicijom u svakoj domeni, rušeći dogme i utvrđena pravila. Kroz svoja putovanja, njezine ljubavne susrete, kroz odnos s najvećim umjetnicima svog doba, Gabriella je iskovala Coco karakter, nadimak kojeg je dobila od svojih najbližih prijatelja.

Oba dva karaktera nisu znala za strah ni prepreke. Gabriella je pokrenula žene u traženje slobode za sebe. Gabriella je postala njihov uzor a i danas ostaje ikona i inspiracija svim ženama.

inside-chanel-gabrielle-1

Torbica, parfem, filmovi

2017. godine Chanel proslavlja ime Gabrielle, svoju osnivačicu, poznatiju pod imenom Coco Chanel. Prvo ime Gabriella, ono s kojim je pokorila svoju pobunu i pretvorila u umjetnost, definiralo ju je više od svega.

Karl Lagerfeld joj je posvetio torbu Chanel’s Gabrielle koju je kreirao u listopadu 2016. za nadolazeću kolekciju proljeće/ljeto. Ova modna kuća također će lansirati za tu obljetnicu miris Gabrielle Chanel, tijekom jeseni 2017. godine.

Tijekom 2017. režirat će se četiri filma koji će moći biti pogledana na Chanelovom web mjestu, bavit će se temom pobune, slobode, strasti i privlačnosti, vrijednosti koje su vodile život Gabrielle Chanel, i koji su do današnjih dana ostali inspiracija svim ženama.

Poglavlje 18: Gabrielle, buntovnica u srcu

S Gabriellom žene su otkrile kako je “luksuzno ono što nije vidljivo” , poželjnost jednostavnosti crne haljine, udobnosti i elegancije sakoa od tvida ili odjela. Žene su rezale svoju kosu i mogle su se kretati oslobođene zapreke ručne torbice koju su sada mogle nositi preko ramena, na dugačkom modernom lancu. Sunčale su se, mirisale s Chanel N°5 – “ženskim parfemom sa ženskim mirisom”. One su ležerno nosile svoje dijamante u kombinaciji s lažnim biserima. Zabavljale su se, jahale konje, skijale i uživale u životu.

Film Gabriella, buntovnica u srcu, nudi novi uvid u legendarnost kreacija Gabrielle Chanel

Osamnaesta epizoda serije “Inside Chanel” poziva gledatelje u otkrivanje prethodnih kratkih filmova te uz pomoć novih informacija stvora novu predodžbu kako je rođena malena jakna, koji paradoksi su utjecali na Chanel izgled. Koje su skrivene tajne Marilyn Monroe i njezinog obožavanog parfema Chanel N°5? Kako je Chanel osvojio Paris i stajališta Karla Lagerfelda na Gabrielle kao i na modnu kuću Chanel. Od kuda su došle boje i rječnik toliko specifičan i prepoznatljiv za ovu modnu kuću te simboli poput lava i kamelije?

“Inside Chanel” donosi više od običnog razumijevanja o modi, mirisima i nakitu. Serija vodi u samo srce kreativnih početaka kuće Chanel, kada je otkrivena vizija koja će se pretvoriti u bezvremenski stav te uroniti u život buntovnice koja je razbila stilove svog vremena.

“Inside Chanel” je priča o ženi Gabrielli, Coco dizajnerici. Jedna ne može postojati bez druge i malo više od toga…

Facebook Like Button