Creske marine

Oplovite drugi najveći hrvatski otok u Jadranskom moru.

Otok Cres prostire se na oko 405 četvorna kilometra u Jadranskom moru te pripada Primorsko-goranskoj županiji. Omeđen je Kvarnerskim zaljevom na sjeveru, s otokom Lošinjem povezan je pokretnim mostom, dok se u njegovoj neposrednoj blizini nalazi i otok Krk te istarski poluotok. Na Cresu prevladava mediteranska i submediteranska klima s toplim suhim ljetima i kišovitim zimama.

Otok Cres prometno je povezan s okolnim otocima trajektnim linijama i katamaranima. Do njega možete doći i redovnim autobusnim linijama iz pravca Rijeke i Zagreba, dok je najbliža zrakoplovna luka udaljena oko 50 kilometara na obližnjem Malom Lošinju.

Za osobe koje dolaze na Cres vlastitim plovilima na raspolaganju je ACI marina Cres , koja je smještena u Kvarnerskom zaljevu, na zapadnoj obali otoka. Otvorena je tijekom cijele godine, a raspolaže s 473 vezova u moru te s još 120 mjesta za pohranu plovila na kopnu. Svi vezovi opremljeni su priključcima za vodu i struju. U sklopu ove marine – koja s ponosom ističe Europsku plavu zastavu – nalaze se svi potrebni objekti za udobno pristajanje. Od servisne radionice i crpke za gorivo, preko prodavaonice nautičke opreme do udobnih apartmana, restorana i kafića.

Nautičarima je tijekom ljetnih mjeseci na raspolaganju i marina Brodogradilište Cres smještena u sklopu istoimenog objekta. Raspolaže sa stotinjak mjesta na kopnu i još pedesetak vezova u moru, a u njenoj neposrednoj blizini naći ćete brojne sadržaje iz turističko-ugostiteljskog sektora za raznovrstan odmor.

MARINA: ACI CRES
LOKACIJA: 44°57’ N 14°24’ E
KAPACITET: 473 vezova u moru
KONTAKT: tel.: 051/571-622; e-mail: m.cres@aci-club.hr

MARINA: BRODOGRADILIŠTE CRES
KAPACITET: 50 vezova u moru
KONTAKT: tel.: +385 (0)51 57 13 24;  e-mail: bc.marina@ri.t-com.hr

Facebook Like Button