Dani vina otoka Krka u Vrbniku

Zadnji vikend mjeseca kolovoza, u petak 26. i subotu 27., u Vrbniku se već tradicionalno održavaju Dani vina otoka Krka. Treća je to manifestacija u sklopu ljetne serije eno – gastro događaja „Popi’ i pojedi“, koja svojim raznovrsnim programom i vrhunskom ponudom vina i tradicionalnih specijaliteta već nekoliko godina oduševljava domaće i strane posjetitelje Vrbnika.

Ovaj praznik „plemenite kapljice“ održava se u kontinuitetu od 2004. godine, a uz bogatu ponudu lokalnih vina karakteristično je i gostovanje vinara iz drugih hrvatskih krajeva. Ove godine događanje će obogatiti sudjelovanje vinara i izlagača iz Osječko – baranjske županije, koji će posjetiteljima predstaviti svoje vrhunske eno – gastro proizvode. Posjetitelji i turisti tako će na više gradskih lokacija moći uživati u raznovrsnom i bogatom kulturno – zabavnom programu, na Trgu Škujica, Placi Vrbničkog statuta i Ribarnici. Oba dana organizirana je degustacija vina uz sajam autohtonih proizvoda. U subotu se priređuje izložba vinogradarske i vinarske opreme, a za one koji žele znati više, u popodnevnim satima organizirane su dvije vinske radionice i to početni vinski tečaj – kako pravilno kušati i ocijeniti vina, te vođena degustacija Terroir, zaštitni znak vina. Ove godine po prvi put u večernjim satima starta i biciklijada kroz Vrbničko polje „Vrbnik Wine & Bike night“.

Svečano otvaranje zakazano je za petak, 26.08.2016. u 20 sati na Trgu Škujica, a oba dana u večernjim satima cijeli stari grad postaje velika glazbeno – scenska pozornica. U ovogodišnjem programu Dana vina zabavljat će nas Folklorna skupina VKD „Frankopan“ i grupa Funbox, Trio Crikvenica, Mitja Tavčar Quartet, grupa Super Cover Band, Trio Crikvenica, Le Kap Trio, te posebni gosti iz Osijeka, tamburaški sastav Hrvatski Sokoli.

Uz dopuštenje: Turistička zajednica Vrbnik

Facebook Like Button