Dizajnerice Martina Herak i Lea Horvat donose modno proljetno osvježenje

Dvije domaće dizajnerice, Martina Herak i Lea Horvat, predstavljaju zanimljivu suradnju i donose pravo modno osvježenje ovog proljeća.

Modni brand „Svoya“ iza kojeg stoji Lea Horvat i modna dizajnerica Martina Herak odlučile su se na zajedničku suradnju kroz koju su pokazale kako dva naizgled stilski različita brenda mogu imati zajedničku poveznicu.

zene fashion moda

Obje dizajnerice utjelovljuju aktualne pristupe u modi poput održivosti, prirodnih materijala te pametne kupovine. Posebnost izrade njihovih kolekcija je ručni rad kao i potpuna proizvodnja u Hrvatskoj zahvaljujući kojoj su svi komadi unikatni. Ovo je svakako velika poveznica između Lee i Martine koje se ovoj suradnji jako vesele.

fashion moda haljine

NOVA MODNA SURADNJA KOJA DONOSI SPOJ NEOČEKIVANE ESTETIKE I UMJETNOSTI

Lea Horvat je nedavno došla na ideju da svoje vrlo zanimljive odjevne komade upotpuni i potpisom dizajnerice Martine Herak, već poznatom imenu na domaćoj modnoj sceni.

Naime, dok Martinin stil definiraju monokromatika, asimetrija i pretežito zagasiti tonovi, Lein stil definiraju boje, uzorci, lepršavost i zaigranost.

Protekle je godine Herak osmislila projekt „Art Therapy“ kojim je htjela dati značaj umjetnosti u vremenima izazvanim pandemijom korona virusa. Tako je počela oslikavati slikarska platna da bi kasnije motive sa slika krenula prenositi i na odjevne predmete, ali i jastuke i posteljinu.

fashion haljina zena moda

Cijelu je priču, između ostalih prepoznala i Lea koja je odlučila jednostavne komade obogatiti s novim vizualnim elementima iza kojih stoji prepoznatljiv stil dizajnerice Herak.

Riječ je o monokromatskim haljinama od viskoze s ušivnom trakom kojom se haljina može oblikovati i stilizirati na više načina koje je Herak, na posljetku, ručno oslikala.
Haljine dolaze u dvije veličine uz mogućnost custommade prilagodbe veličina i u tri boje (crnoj, bijeloj i sivoj).

„Na svoj jedinstven dizajnerski stil Martina je dodala i umjetnost oslikavanja, što je upravo ono što Svoya želi naglasiti u svojoj priči stvaranja- oblik kreacije koji izlazi u raznim oblicima i daje unikatnost!

haljina zena moda

Martinina energija i talent te dosljednost sebi i svom stilu u stvaranju bez sumnje su bili idealna kombinacija za suradnju i obogaćivanje Svoya komada!“- ističe Lea.

„Naša suradnja nije samo spoj dva različita stila, već i dokaz da se kreativci međusobno moraju uvažavati, jedni drugima pomagati i surađivati.

Iako je domaće tržište malo, vjerujem kako za dobre ideje uvijek ima prostora. Brand „Svoya“ pratim od samih početaka i nemoguće je bilo ne uočiti autentičnost u Leinim kreacijama, no prije svega, osvojila me svojom energijom. Bez obzira što njegujemo različite stilove, privatno smo vrlo slične. Zato me ova suradnja posebno razveselila.“, objasnila je Martina Herak.

Sigurni smo kako će se ovi zanimljivi odjevni predmeti u kombinaciji dvije kreativke koje je zbližila, između ostalog, ljubav prema estetici i umjetnosti naći u svim ormarima ljubiteljica domaćeg unikatnog dizajna.
Haljine se mogu naručiti online putem službene „Svoya“ web stranice te pronaći u prodajnim prostorima dizajnerica.

Fotografije potpisuje Luka Lajić.

Uz dopuštenje: Priredba

Facebook Like Button