Dobra djevojka

Mozaik knjiga objavio je roman koji odmah stvara ugođaj neizvjesnosti, tjeskobe, ali i znatiželje kakav samo pravi majstori kriminalističkih romana mogu postići. A spisateljica Mary Kubica nesumnjivo spada među njih. Iako je riječ o njezinu prvijencu, s pravom se može reći da roman DOBRA DJEVOJKA svojom kvalitetom može stajati uz bok velikih uspješnica kao što su NESTALA ili DJEVOJKA U VLAKU. Likovi su izuzetno realistično prikazani te s lakoćom uvlače čitatelja u svoj svijet.

Ispripovijedan iz perspektive četiriju likova i dvaju vremena, roman podsjeća na slagalicu koja će se složiti u zadivljujuću sliku na posljednjoj stranici. Roman je s engleskoga preveo Marin Popović.

Sadržaj:

Dobra djevojkaMia Dennett crna je ovca u obitelji uglednog čikaškog suca Jamesa Dennetta. Rano se odselila od roditelja i započela znatno skromniji život od onoga koji su joj roditelji mogli priuštiti. Kad jedne večeri izađe u bar neće joj biti niti na kraj pameti da će se želja za brzinskom avanturom pretvoriti u najgoru noćnu moru. Miju će oteti nepoznati otmičar koji će odlučiti da je ne želi predati naručiocu otmice nego zatočiti u usamljenoj kući. Detektiv Gabe Hoffman vodit će istragu u kojoj će ga čuditi nesrazmjerna briga majke i oca za sudbinu kćeri i što će se pokazati dobrim smjerom u istrazi.

O autorici:

Mary Kubica američka je autorica dvaju bestselera Dobra djevojka i Slatka mala. Diplomirala je povijest i američku književnost na Sveučilištu Miami u Oxfordu u Ohiju. Živi u okolici Chicaga s mužem i dvoje djece. Pratite Mary na Twitteru, @MaryKubica. Više o autorici potražite na: http://www.marykubica.com/

Iz strane kritike:

Debitantska vožnja lunaparkom prepuna preokreta. Ljubitelji Nestale prigrlit će ovu jednako izazovnu priču.
LISA GARDNER, autorica knjige Ne boj se ničega, najprodavanijeg bestselera s ljestvice New York Timesa

Kubičin snažan debitantski roman… potaknut će usporedbe s Nestalom.
PUBLISHERS WEEKLY, ISTAKNUTA RECENZIJA

Tonom sličan hvaljenom romanu Williama Landayja Braneći Jacoba, ovaj debitantski roman čitljiv je do
točke stvaranja ovisnosti i toplo ga preporučujemo.
LIBRARY JOURNAL

Kubičin debitantski triler… držat će čitatelje u neizvjesnosti o tomu što se uistinu događa sve do posljednjih stranica.
BOOKLIST

Psihološki dubok i uzbudljiv. Na Dobru djevojku navukla sam se od prve rečenice i držala me sve do posljednje riječi.
HEATHER GUDENKAUF, autorica bestselera Težina tišine i Male milosti

Magnetski privlačan.
KIRKUS REVIEWS

Više o romanu i informacije kako ga možete naručiti potražite na linku: http://mozaik-knjiga.hr/knjige/dobra-djevojka/.

Uz dopuštenje: Mozaik knjiga (sve fotografije)