Doc. dr. sc. Aleksandar Milenović

Doc. dr. sc. Aleksandar Milenović na najvećem svjetskom kongresu plastične i estetske kirurgije.

Poznati maksilofacijalni kirurug i kirurg glave i vrata, doc. dr. sc. Aleksandar Milenović iz Poliklinike Imed upravo se vratio s najvećeg svjetskog kongresa plastične i estetske kirurgije ”The Cutting Edge”.

Ovo nije prva godina da doc. dr. sc. Aleksandar Milenović odlazi na kongres u New Yorku. Sudjeluje već tradicionalno, i u Hrvatsku se vraća s najnovijim svjetskim estetskim trendovima. Osnivači i organizatori ovog kongresa „The Cutting Edge“ su najveći svjetski stručnjaci i autoriteti iz područja plastične kirurgije: Daniel C. Baker, iza kojeg su godine iskustva i koji je novi izgled podario brojnim poznatim osobama, poput Sophie Loren, Meg Ryan, Donne Karan i mnogih drugih.

Osim Bakera, tu su još i drugi svjetski poznati stručnjaci poput Sherrell J. Astona i Deana M. Toriumia. Vrhunski stručnjaci iz područja estetske i plastične kirurgije govorili su o najnovijim medicinskim dostignućima i trendovima u estetskoj kirurgiji. Održana su predavanja i diskusije o važnim temama za rinoplastiku, a posebno o oblikovanju nosa.

Riječ je bilo o budućnosti minimalno invanzivne i nekrirurške rinoplastike, a govorilo se i biologiji matičnih stanica i nosu – njihovom utjecaju na kožu, hrskavicu i kosti. Također su iznesena i znanstvena predviđanja o tehnikama koje će se koristiti u estetskoj kirurgiji.

Uz dopuštenje Larusdan (fotografija u prilogu)

Facebook Like Button