Dr. Hauschka kozmetička kultura

Slavimo kozmetičku kulturu 50 godina Dr. Hauschka koncepta njege.

Utjecaj odabira stvarnih prirodnih proizvoda puno je širi od same njege kože. Upravo zato je Dr.Hauschka kozmetika predstavila pokret kozmetičke kulture kao rezultat 50-godišnjeg rada na polju prirodne kozmetike.

Svi oni koji svakodnevno koriste naše proizvode, posvjedočit će kako je Dr. Hauschka koncept mnogo više od njege kože. Sinergija brojnih elemenata koji uzimaju u obzir ekološke, sociološke, psihološke i zdravstvene faktore, tvori jedinstvenu kvalitetu te predstavlja pokret Dr. Hauschka kozmetičke kulture. Ona je izraz vrijednosti koje dosljedno živimo i aktivnosti koje provode ljudi povezani s našim proizvodima.

Temelji Dr. Hauschka kozmetičke kulture

JEDNO S PRIRODOM
Vrijedne prirodne sirovine koje koristimo u kozmetici uzgajaju se u vrtu ljekovitog bilja u WALI, na našoj biodinamičkoj farmi Sonnenhof u Njemačkoj.
Sirovine potječu i od naših partnera diljem svijeta s kojima njegujemo društveno odgovorno i fair-trade partnerstvo. Proizvodi Dr. Hauschka su prirodni i organski, NATRUE certificirani.

JEDINSTVENI PROCESI
Naše kozmetičke formulacije sadrže kompozicije medicinskih biljnih ekstrakata koji su proizvedeni vlastitim jedinstvenim postupcima i to prije svega ručnim metodama. Kreirane su na temeljima sveobuhvatne kozmetičke i farmaceutske ekspertize, niza godina iskustva te s velikom brižnošću. Tvorac naše kozmetike, Rudolf Hauschka, proučavao je utjecaj promjene ritma (toplina i hladnoća, svjetlo i tama, mirovanje i pokret) na biljne ekstrakte. Koža se obnavlja svakih 28 dana, a danju se ponaša drugačije nego noću dok se regenerira. Dr. Hauschka proizvodi podupiru i prate ritam obnavljanja kože, aktiviraju ju i stabiliziraju.

dr-hauschka-make-up-2

BOGATSTVO ZNANJA
Dr. Hauschka proizvode razvijamo sukladno farmaceutskim standardima kombinirajući pritom naše bogatstvo znanja o ljekovitim biljkama koje proučavamo od 1935. godine i kombiniramo s najnovijim znanstvenim istraživanjima. Svaki proizvod ima poseban sastav u kojem svaki pojedini sastojak doprinosi cjelovitom učinku.

HARMONIZIRAJUĆI PROIZVODI
Naši proizvodi ne preuzimaju prirodnu ulogu kože, već joj nude osnažujući i harmonizirajući poticaj kako bi se vratila u svoju prirodnu ravnotežu. Proizvodi prilagođeni pojedinom stanju kože se kombiniraju i kreiraju posebne rituale njege. Nemasna noćna njega, koja koži dopušta da noću diše i obnavlja se još je jedna karakteristika Dr. Hauschka koncepta. Kompletan asortiman uključuje temeljnu i posebnu njegu od glave do pete, čime se potvrđuje holistički pristup.

RITUALI NJEGE
Naša je poruka: uzmi predah od svakodnevice i poveži se s prirodom. Svakodnevno korištenje Dr. Hauschka proizvoda omogućava opuštajuće rituale njege i potiču na osvještavanje vlastitih potreba. Originalni koncept dnevne njege u 3 koraka kao i jedinstvena noćna njega, osigurava savršen početak i kraj dana. Koristeći pažljivo usklađene proizvode, naša koncept holističke njege kože podržava korisnike Dr. Hauschka kozmetike u svim fazama života.

KOZMETIČKI TRETMANI
Opuštajući kozmetički tretmani su usko povezani s porijeklom našeg branda. Nježna masaža u kombinaciji s limfnom stimulacijom četkicama od prirodnih materijala potiču rad stanica i prirodne detox potencijale tijela. Stoga su sastavni dio svakog Dr. Hauschka tretmana, kao i analiza trenutnog stanja kože.

U ovoj jubilarnoj godini, željeli bismo vam dočarati puno bogatstvo naše kozmetičke kulture. Pozivamo vas da otkrijete više o povijesti Dr. Hauschka brenda, o našim projektima i ljudima.

dr-hauschka-make-up-1

Istine i zablude o (prirodnoj) kozmetici
Partnerstvo i zajednička strast prema zdravom životu i prirodi već 18 godina povezuje Biovegu i poznati njemački holistički brand prirodne i organske kozmetike Dr. Hauschka.
Brojnim aktivnostima gotovo dva desetljeća promičemo pokret kozmetičke kulture, kako u Hrvatskoj tako i u regiji gdje distribuiramo Dr. Hauschka proizvode.

Činjenica je da svakoga dana, prosječna žena, nanosi na/u svoje tijelo stotine različitih kemikalija u obliku kozmetičkih proizvoda.

Iako svaki proizvođač na tržište treba plasirati sigurne proizvode a pri njihovom kreiranju koristi listu dozvoljenih sastojaka (nije jedinstvena za cijeli svijet), mnogi zanemaruju činjenicu da većina sirovina koje se koriste u kozmetici nisu detaljno ispitane i ne zna se koje su posljedice njihove dugotrajne i svakodnevne upotrebe, osobito pri korištenju većeg broja kozmetičkih proizvoda.
Mnoge od tih kemikalija su izravno ili neizravno povezane s hormonalnim poremećajima, oštećenjima DNA, pa čak i karcinomima.

Jeste li znali da:

> Prosječna žena tijekom svog života pojede 1,5 a prema nekim istraživanjima i do 2,5 kg ruža/sjajila za usne.

> Konvencionalni ruževi te takozvana prirodna kozmetika (ne posjeduje nikave certifikate koji bi je svrstali u prirodnu kozmetiku) često sadrže boje u kojima se nalaze teški metali koji se nakupljaju u pojedinim organima, a mogu imati štetne posljedice na naše zdravlje.

> Istraživanja provedena u SAD i Europi pokazala su da veliki broj ruževa za usne, poznatih svjetskih brendova (čak i luksuznih), sadrži olovo, za koje nema sigurnih doza (toksično je i u malim koncentracijama). Neke države dozvoljavaju određenu koncentraciju olova u gotovom proizvodu: 20 mg/kg (Njemačka) odnosno 10 mg/kg (Kanada). Olovo je neurotoksično, povezuje se sa smanjenjem plodnosti kod muškaraca i žena, menstrualnim tegobama i remećenjem ravnoteže hormona u organizmu.

> Uz olovo se u ruževima često nalaze i drugi teški metali poput kroma, kadmija, arsena, žive, mangana, aluminija i drugih – povezuju se s demencijom, gubitkom pamćenja, depresijom, pojavom karcinoma, oštećenjem bubrega i pluća te drugim zdravstvenim tegobama.

> Prirodna kozmetika, za razliku od konvencionalne ne sadrži sintetske boje već prirodne mineralne pigmente.

dr-hauschka-make-up-3

Dr. Hauschka Make-up

MAKE UP – ZAVRŠNA NOTA PRIRODNE NJEGE
Cjelovita prirodna njega završava make-upom te nadograđuje temeljne rituale. Vodeći se filozofijom kozmetičke kulture i načelom „Ljepota je vanjski izražaj stvarne osobnosti“, Dr. Hauschka stručnjaci kreirali su potpuno novu liniju make-upa koja pomaže ženama naglasiti njihovu unutarnju i vanjsku ljepotu jer proizvodi Dr. Hauschka kozmetike ne djeluju samo na kožu već i na cijelo naše biće, doprinoseći tako sveukupnom zdravlju svakog pojedinca. Ljekovite biljke imaju ključnu ulogu u svim Dr. Hauschka proizvodima. Svaki proizvod sadržava pažljivo usklađene kombinacije dragocjenih voskova i ulja te ekstrakte ljekovitih biljaka.

SAVRŠENA PALETA PRIRODNIH BOJA
Zahvaljujući iznimnoj kvaliteti sastojaka i laganoj teksturi, proizvodi se vrlo jednostavno i ravnomjerno nanose, a posebnost Dr. Hauschka make-up proizvoda jest u tome da obnavlja prirodnu ravnotežu kože, a boje ne prikrivaju već naglašavaju njezinu vitalnost i sjaj.
Nova linija sastoji se od 83 proizvoda za oči, usne i ten. Linija je razvijena uz pomoć profesionalnih make-up artista i bit će redovito dopunjavana u budućnosti. Savršenost proizvoda vidljiva je čak i u novom dizajnu ambalaže koja je u tamno ljubičastim tonovima i svojim oblikom izuzetno ergonomična. Novi asortiman kozmetike upotpunjen je i sa šest visokokvalitetnih kistova od najfinijih sintetičkih vlakana.

NAGLAŠENA INDIVIDUALNOST
Nova linija dekorativne kozmetike, između ostalog, sadrži tekuće podloge, pudere, rumenila, sjenila za oči, tuševe, maskare, ruževe, sjajila za usne, olovke za oči i usne te proizvode za uređivanje obrva. Rasponom boja i nijansi s novom linijom Dr. Hauschka make up-a omogućili smo svim našim korisnicama potpuno prirodan make-up za sve prigode, od prirodnog do izrazito dramatičnog, od profinjenog do izazovnog. Čak i kad dvije žene nose potpuno identičan make-up, svaka od njih zadržava svoju individualnost jer boje iz nove linije na svakom pojedincu ostavljaju drugačiji dojam koji zavisi od pigmenta kože. Raznolikost boja u novoj liniji kozmetike Dr. Hauschka bazira se na mineralnim pigmentima prirodnog podrijetla koji se stapaju s tonom tena osobe koja ih nosi, tako da čak i jake boje uvijek izgledaju živahno, ali nikad neprirodno.

KVALITETA BEZ KOMPROMISA
Sve sirovine korištene za proizvodnju Dr. Hauschka make-up proizvoda potječu iz isključivo certificiranog organskog uzgoja te zadovoljavaju Demeter i fair-trade standarde. Svi proizvodi certificirani su s NATRUE, međunarodnim pečatom kvalitete za prirodnu i organsku kozmetiku i ne sadržavaju sintetičke mirise, konzervanse, mineralna ulja, silikone i PEG. Proizvodi su također testirani od strane dermatologa i oftalmologa.

Facebook Like Button