Dubrovnik FestiWine

Popularni vinski festival organizira Gala večeru u restoranu Lenga hotela Palace uz chefa Juru Tomiča, čija se kuhinja bazira na kvaliteti i namirnicama rodnoga kraja.

debeluh-brezice

Šestu godinu zaredom, Dubrovnik FestiWine postat će epicentar vrhunskog gastronomskog užitka za sve ljubitelje vrhunskih vina, ali i gastronomije. Kako na najbolji način spojiti vrhunsko vino s odgovarajućim gastronomskim specijalitetima imat će prilike kušati svi koji će se 25. travnja naći u restoranu Lenga hotela Palace koji će ugostiti ovogodišnju Gala večeru. Gostujući chef Jure Tomič, vlasnik restorana Debeluh u Sloveniji u suradnji s domaćim chefom kuhinje hotela Bellevue, Sašom Računicom, kreirali su jedinstveni menu koji se sljubljuje s pobjedničkim vinima prošlogodišnjeg izdanja festivala – šest vina dobičo je svojih šest gurmanskih kreacija.

debeluh-brezice-1

Chefovima će se pridružiti prošlogodišnji stipendisti, pobjednici natjecanja Dubrovnik FestiWine Challenge 2018, mladi chef Dario Baule i barmenica Ivana Beran. Prihod i ovogodišnje Dubrovnik Festiwine gala večere namijenjen je stipendiranju mladih dubrovačkih talenata, a dvoje pobjednika objavljenog natječaja osvojilo je prestižnu stipendiju: mjesec dana na edukaciji u restoranu Debeluh u Brežicama pod mentorstvom gostujućeg chefa Tomiča. Ovogodišnji pobjednici bit će nazočni također na Gala večeri.

debeluh-brezice-2

Upravo mladima chef Jure Tomič želi prenijeti snažnu poruku: „Važna je hrana, ali nije samo to. Možeš imati razna priznanja i zvjezdice, ali što ti vrijede, ako nemaš osmijeh i „dobar dan“, ako nisi s ljudima, ako ne razgovaraš. Danas se gotovo svi chefovi u svjetskim restoranima pojave u sali, dođu malo razgovarati s gostima. I to gosti poštuju! A jako je važno – poštovanje. I to želim poručiti mladima – toliko toga lijepoga se može doživjeti i ne smijete u prvoj fazi gledati na novac: ako ste dobri, imate strast – sve dođe samo po sebi.“

debeluh-brezice-3

Ulaznice za gourmet spektakl dostupne su putem agencije Dubrovnik PartneR.

Za vinski festival koji ove godine slavi šestu obljetnicu ovo je izvrsna prilika za promociju daljnjeg razvoja vinogradarstva i vinarstva Dubrovačko-neretvanske županije, ali i otvaranje vrata nekim novim trendovima. Stoga, dođite u Dubrovnik ovaj tjedan, do 28. travnja i otkrijte koje su sve sadržaje organizatori, Dubrovačko-neretvanska županija i agencija „Dubrovnik PartneR“ pripremili za vas!

Uz dopuštenje: Priredba (sve fotografije)