Dubrovnik: Republika dobitnik nagrade

Viasat History s radošću ističe kako je hrvatskom dokumentarnom serijalu „Republika“ dodijeljeno priznanje na prestižnom Pulskom filmskom festivalu, u kategoriji Kratka Pula za dokumentarni serijal.

Viasat World s radošću je dočekao vijest o priznanju i nagradi koju je primio hrvatski dokumentarni serijal „Dubrovnik: Republika“ autora i redatelja Božidara Domagoja Burića na najznačajnijem hrvatskom filmskom festivalu – Pulskom filmskom festivalu. To je veliko priznanje ne samo za cijeli tim koji je radio na ovoj emisiji, već i za kanal Viasat History koji je prepoznao vrijednost i kvalitetu ove serije i uvrstio ju u svoj program.

Na ovogodišnjem Pulskom filmskom festivalu, koji je održan od 15. – 22. srpnja, emisija „Dubrovnik: Republika“ dobila je nagradu u kategoriji Kratka Pula za dokumentarni serijal od strane ocjenjivačkog suda Mladi filmofili. Ocjenjivački sud svoju odluku obrazložio je ovim putem:
„Igrano-dokumentarni serijal Republika govori o Dubrovačkoj Republici, te pruža ugodno iznenađenje u vidu zavidne razine produkcije. Svi elementi od scenografije, kostimografije, računalnih efekata i glazbe, pa do hrabrih režijskih postupaka rezultiraju vizualno impresivnim i uvjerljivim edukativnim sadržajem.“

O interesu za ovom emisijom i njezinom značaju za Viasat History i njegovu programsku shemu, komentar je dala Karin Heijink, potpredsjednica za sadržaje i proizvode pri Viasat Worldu:
„Apsolutno smo oduševljeni osvojenom nagradom za najbolju dokumentarnu seriju na Pulskom filmskom festivalu za emisiju Viasat Historyja – Dubrovnik: Republika. Ovaj uspjeh ističe našu stratešku misiju: raditi s najboljim velikim europskim produkcijskim tvrtkama i televizijskim kućama, kako bismo gledateljima predstavili inteligentan i primamljiv sadržaj koji im je relevantan. Iznimno smo zadovoljni značajnim rastom gledanosti koju je dokumentarna emisija uzrokovala, kao i posvećenom pažnjom lokalnih medija zbog relevantnosti emisije.“

dubrovnik

Pulski filmski festival iznimno je cijenjen događaj. Osim što je to najstariji nacionalni festival na svijetu koji je ove godine održan 64. godinu za redom, okuplja veliki broj gledatelja u povijesnom ambijentu – pulskoj Areni, najsačuvanijem amfiteatru na svijetu. Festivalsko vijeće čine redom stručnjaci koji su duboko uronjeni u kulturu, filmsku i dokumentarnu umjetnost. Reputacija Pulskog filmskog festivala je neupitna, a svi dionici koji se bave audiovizualnim umjetnostima u Europi i svijetu upoznati su s prestižem dobivanja priznanja i nagrada ovog događaja. Nabrojane činjenice samo su neki od dodatnih razloga zbog kojih je Viasat World iznimno ponosan na nagrađeni serijal Republika.

Hrvatski dokumentarni serijal „Dubrovnik: Republika“ premijerno je prikazan na Viasat History u preko 50 zemalja svijeta u svibnju ove godine, čemu je prethodila zajednička promocija emisije u organizaciji Viasat Historyja i Hrvatske radio-televizije 26. travnja. Ova uspješna dokumentarna emisija bila je treća po gledanosti u udarnom vremenu na kanalu u svibnju. Gledatelji su u nekoliko navrata imali priliku pogledati „Dubrovnik: Republika“, a ponovna prilika im se pruža već u nedjelju, 30. srpnja, s početkom u 17.20 sati, kada će Viasat History prikazati svih šest epizoda ove zanimljive dokumentarne serije.

„Dubrovnik: Republika“ druga je po redu emisija koju je Viasat World otkupio od Hrvatske radio-televizije: prva emisija bila je Hrvatski kraljevi, koja je prikazana 2012. na Viasat History kanalu, te je također izazvala veliki interes javnosti. Viasat World raduje se i budućim suradnjama sa hrvatskim redateljima, autorima i ostalim institucijama koje nastoje promicati povijest na zanimljiv način, prihvatljiv širokoj publici.

Uz dopuštenje: NEM (sve fotografije)

Facebook Like Button