Dvije nagrade na dva kontinenta

Hrvatski dugometražni igrani film “F20″, prema scenariju Hrvoja Sadarića, u režiji Arsena Antona Ostojića i produkciji Filmosaurus Rexa iz Zagreba nagrađen je s dvije nagrade na dva kontinenta – u Ukrajini i u Los Angelesu.

f20-ffilm-2

Na netom završenom 5. Kijevskom filmskom festivalu, koji se krajem prošlog tjedna održao u glavnom gradu Ukrajine, film “F20″ je nagrađen nagradom za ‘Najbolji europski triler’. U službenoj konkurenciji je sudjelovalo 20 igranih filmova iz 15 zemalja.

f20-film-4

U ocjenjivačkom sudu festivala bili su poznati švedsko-američki glumac i pisac Bo Svenson, kanadska glumica Desiree Elle, američka producentica Val Verse, brazilski snimatelj Marcelo Brasil te dvojica kineskih filmaša Wang Jie and Li Kang.

f20-ffilm-1

Također, na nedavno proglašenim nagradama za proljetni ciklus, glavna glumica Romina Tonković osvojila je ‘Nagradu za najbolju glumicu’ na Los Angleles Independent Film Festival Awards koje se već šestu godinu zaredom održavaju u Los Angelesu.

Ovo je prva nagrada koju je Romina dobila za svoju debitantsku ulogu u ovom filmu. Ceremonija dodjele nagrada na crvenom tepihu će se održati 29. kolovoza u Raleigh Studios na Melrose Avenue u Los Anglelesu.

Facebook Like Button