Eko selo Žumberak

Ugodan ambijent ekološkog gospodarstva uz domaću hranu i brojne sadržaje.

Udaljeno tek 45 kilometara od Zagreba, nalazi se jedno od najomiljenijih izletišta Zagrepčana- Eko Selo Žumberak. Imanje se sastoji od središnjeg objekta s restoranom i sedam dvokrevetnih soba, četiri drvena bungalova, western salona s 10-metarskim šankom, konjušnice te jahaćeg poligona.

Vožnja quadovima, planinarske ture, orijentacija, kaubojske igre, paintball i letenje paragliderom tek su neke od aktivnosti koje se nude, a za koje nije potrebno imati predznanje. Djeci će posebno zanimljivim boravak u prirodi učiniti životinje koje slobodno šeću selom ne obazirući se na posjetitelje poput pasa, mačaka, patki, magaraca i koza.

Jahanje nije rezervirano samo za djecu jer čak 20 konja i šest ponija na raspolaganju je svakome tko je željan okušati se. Ovdje je dostupna i škola jahanja koja uključuje engleski i western stil za početnike, dok se za one smjelije organiziraju terenska jahanja kroz divljinu bez obzira na vremenske prilike.

Zimi možete čak uživati u nordijskom skijanju, a u dogovoru s vlasnicima imanja možete se provesti i u vožnji džipom. Za vrijeme ljeta moguće je rashladiti u bazenu. Ovo mjesto je i odlična početna točka za planinarenje po Žumberku.

Nedaleko Eko Sela nalaze se neke od najatraktivnijih kulturoloških i prirodnih znamenitosti Parka prirode Žumberak kao što su Stari grad Žumberak, keltsko groblje, rimska nekropola, živopisni kanjoni sa slapovima Brisalo i Sopotski slap, te vrh Žumberačke gore Sv. Gera.

Na imanju je izgrađena i tradicionalna blagavaona s rustikalnim namještajem u kojoj se poslužuju domaći specijaliteti, a prenoćiti možete u dvokrevetnim sobama ili bungalovima. Po dogovoru u sklopu ovoga eko imanja mogu se organizirati i razni kongresi , koncerti ili druge svečanosti.

KORISNE INFORMACIJE

GOSPODARSTVO: Eko Selo Žumberak 
LOKACIJA:
Bregana  (Koretići 13)
KONTAKT:  Tel. +385 (1) 33 87 472 , e-mail: informacije@eko-selo.hr
KAKO DOĆI: autocestom Zagreb – Ljubljana, izlaz Samobor/Breganu, dalje kroz Lug Samoborski Breganu i Grdanjce do Koretića