Fascinantni prizori – Ujedinjenih Arapskih Emirata iz zraka

Oprez, tradicionalna želja za putovanjem krajem godine mogla biti još veća kada otkrijete spektakularan pogled na najvišu građevinu svijeta i brojne ljepote istoka Arapskog poluotoka.

Nadaleko poznati po svojim rekordno visokim neboderima, mega hotelima i velikim otočkim odmaralištima, Ujedinjeni Arapski Emirati imaju i nevjerojatno raznolik krajolik te brojne prirodne ljepote. Zahvaljujući National Geographicu, točnije njegovom serijalu ‘Iz zraka’, donosimo zadivljujuće vizuale iz ove fascinantne zemlje poznate po brojnim tehnološkim postignućima.

emirati-iz-zraka-3

No potreban je i mali oprez jer: tradicionalna želja za putovanjem krajem godine prisutna kod mnogih od nas, sada bi mogla biti još veća kada otkrijete spektakularan pogled na najvišu građevinu svijeta i brojne ljepote istoka Arapskog poluotoka.

emirati-iz-zraka-2

Popularni Dubai i Abu Dhabi, tzv. Manhattan Bliskog Istoka, kao i mogućnost divljenja najvišoj građevini svijeta – Burj Khalifi čija visina doseže 828 metara rijetko će koga ostaviti ravnodušnim.

Daleko od čeličnih nebodera pozicionirane su pješčane dine i bujne oaze, ali i planinski lanac Jebel Jais na granici s Omanom. Tu je i nepregledna pustinja Rub-al-Khali koja prekriva najveći dio teritorija, a gdje temperatura redovito prelazi 50 Celzijevih stupnjeva te zbog koje je zrak neprestano ispunjen najfinijom prašinom.

emirati-iz-zraka-1

Ova izuzetno zanimljiva zemlja sastavljena od ukupno sedam emirata na istoku Аrapskog poluotoka u Jugozapadnoj Aziji, okružena perzijskim i omanskim zaljevima, privlači pažnju brojnih turista, ali i bogataša željnih luksuza i raskoši.

Kao zemlja prebogata naftom za mnoge je idealan spoj tradicionalnih vrijednosti i fascinantnih modernih zdanja, a posebno uzbudljivo izgleda kada se pogleda iz zraka.

emirati-iz-zraka-5

Naime, nakon izuzetno gledane emisije ”Europa iz zraka” gdje je u trećoj sezoni prikazana i Hrvatska, National Geographic donosi novu i jednako uzbudljivu epizodu: 44-minutni dokumentarac ”Ujedinjeni Arapski Emirati iz zraka”.

emirati-iz-zraka-4

Narator epizode je višestruko nagrađivani glumac Jeremy Irons pa bez obzira jeste li već bili u Dubaiju ili ga samo imate želju posjetiti svakako pogledajte emisiju “Ujedinjeni Arapski Emirati iz zraka” na National Geographic-u.

Uz dopuštenje: Impressum komunikacije (sve fotografije)

Facebook Like Button