Film Avatar: Put vode novi je najveći filmski hit u cijelom svijetu

Novi kino hit kompanije 20th Century Studios AVATAR: PUT VODE, u distribuciji Blitz filma, već je prvog vikenda prikazivanja pogledalo rekordnih 41.908 gledatelja (sa zaradom od 2.316.422 kn), te je time ostvario najjače vikend otvaranje od početka pandemije u Hrvatskoj!
 
Snimiti nastavak najuspješnijeg filma svih vremena zastrašujući je izazov, ali ako je itko to mogao učiniti, zasigurno je to slavni James Cameron koji je prije toga napisao i režirao neke od nastavaka najuspješnijih i najomiljenijih franšiza svih vremena: “Alien” ” i “Terminator ”.

avatar-film-najava-1

Njegov znanstvenofantastični ep Avatar: Put vode prošlog je tjedna imao premijeru u kinima diljem svijeta. Novi Avatar je doživio prilično uspješan start, uprihodivši skoro 435 milijuna dolara. Na svjetskoj je razini to je treći najbolji rezultat u zadnje tri godine, iza Marvelovih hitova Doktor Strange u Multiverzumu ludila te Spider-Man: Put bez povratka.

U Hrvatskoj je za razliku od ostatka svijeta nastavak Avatara imao najjače otvaranje ove godine te uvjerljivo najjače otvaranje od početka pandemije, usprkos vikendu koji je prvenstveno bio obilježen sportskim uspjehom naše nogometne reprezentacije.
 
Radnja novog filma se odvija više od jednog desetljeća nakon događaja iz prvog dijela.
Otkad je odlučio trajno prenijeti ljudsku svijest u svoje tijelo Avatara i postati novi vođa naroda Na’vi, Jake Sully živi sa svojom obitelji na Pandori. On i Neytiri su osnovali obitelj i dobili djecu.

avatar-film-najava-2

Kolonizirajuće su se snage vratile na Pandoru kako bi završili prvotnu potragu za rijetkim mineralom, prisiljavajući Jakea i Neytiri da pobjegnu iz svog doma, istražujući do tada nepoznate dijelove Pandore.
 
James Cameron u svim svojim filmovima stvara iskustvo uranjanja u novi svijet, u kojem se gledatelji osjećaju kao da sudjeluju uz likove u njihovim avanturama. To nikada nije bilo bliže istini nego u filmu Avatar: Put vode koji predstavlja novi kreativni zenit za izuzetno talentiranog redatelja koji, opet, pomiče granice filmskog pripovijedanja.

Stručno koristeći poboljšanu 3D tehnologiju, Cameron udubljuje filmske gledatelje u naraciju, omogućujući im da istinski dožive okruženje Pandore s bogatim detaljima i dajući im priliku da prijeđu njezinim veličanstvenim prostranstvima zajedno s hrabrim i odvažnim junacima Jakeom i Neytiri.
 
avatar-film-najava-4

Iskustvo gledanja ovog filma još je uzbudljivije s obzirom na zadivljujuće slike i uvjerljivu priču koju su Cameron i njegovi suradnici uspjeli dočarati koristeći revolucionarnu tehnologiju, nudeći gledateljima pustolovinu koja oduzima dah – i zbog koje brže kuca srce – kakvu nikada dosad nisu vidjeli.

U produkciji Camerona te Jona Landaua, u filmu glume Sam Worthington, Zoe Saldaña, Sigourney Weaver, Stephen Lang i Kate Winslet. Za scenarij su zaslužni James Cameron, Rick Jaffa i Amanda Silver. David Valdes i Richard Baneham su izvršni producenti filma.
 
“Avatar: Put vode” u distribuciji Blitza možete pogledati u najprestižnijim kino formatima: IMAX 3D, 4DX, RealD 3D a ulaznice je moguće kupiti na blagajnama kina ili online putem web stranice: https://cinestarcinemas.hr/ .

Uz dopuštenje: Blitz (sve fotografije)

Facebook Like Button