Film ‘F20′ pobijedio na festivalu u Čileu

Hrvatski dugometražni igrani film, psihološki triler ‘F20′ u režiji Arsena Antona Ostojića i produkciji Filmosaurus Rexa iz Zagreba nagrađen je Nagradom za najbolji dugometražni igrani film na netom završenom 4. Southern Cone International Film festivalu (Festival Internacional de Cine del Cono Sur) koji se od 21. do 24. svibnja održao u gradu Valparaiso u Čileu.

Za festival je bilo prijavljeno više od 800 filmova, dok je u službenoj konkurenciji za najbolji dugometražni igrani film bilo izabrano šest fimova, i to iz Španjolske, Italije, Nizozemske, Argentine i Bugarske, pored F20 iz Hrvatske. Ocjenjivački sud su činili Julisa Paredes, Miguel Valencia i Abigail Ocanto.

Ovo je već 7. međunarodno priznanje za F20 u posljednjih dva i pol mjeseca. Koncem travnja montažer filma Dubravko Slunjski nagrađen je Nagradom za najboljeg montažera na 10. Dada Saheb Shalke međunarodnom filmskom festivalu u Delhiju u Indiji. Film je u međuvremenu ušao u još nekoliko službenih selekcija na festivalima u SAD-u i Španjolskoj.

Facebook Like Button