Floating Garden za savršeno uplovljavanje u toplije dane

U ovim kišnim danima, gdje se izmjenjuju sunčani topli dani s prohladnima, izložba koja diže raspoloženje i više je nego dobro došla.
Stoga “šetnju pod noge” :) i ako ste u Zagrebu ili ste stanovnik našeg glavnog grada odmorite svoja čula uz radove koji će vas najljepše uvesti u veselo proljeće, a koji vas čekaju u Galeriji Kranjčar.

Izložba radova Maje Strgar Kurečić „Floating Garden“ može se pogledati do 5.svibnja u zagrebačkoj Galeriji Kranjčar

Maja Strgar Kurečić autorica je koja se uvelike oslanja na intuiciju i pritom je ona potpuno neopterećena općim mjestima i predvidljivom simbolikom, gotovo dječje zaigrana, igrom otvara novi prostor slobode.

izlozba Kurečić galerija kranjcar

Zadnjih nekoliko godina ova se autorica koja ima iza sebe punih dvadeset i pet godina profesionalnog iskustva u fotografiji, okrenula prirodi i apstraktnoj fotografiji.”- piše među ostalim u predgovoru kataloga Ive Prosoli.

maja stragr kurecic izlozba

Riječ više o autorici Maji Strgar Kurečić

Maja Strgar Kurečić diplomirala je na Grafičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, gdje je i doktorirala 2007. godine s temom iz područja digitalne fotografije.

Članica je Fotografske sekcije ULUPUH-a (Hrvatske udruge likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti). Fotografijom (reklamnom, reportažnom i eksperimentalnom) bavi se od 1991. godine te izlaže na 50 skupnih i10 samostalnih izložbi fotografija.

Svoje radove izlagala je od Hong Konga do Moskve, Omana, Barcelone, Pariza, Kölna, Budimpešte, Praga i hrvatskih gradova: Zagreba, Rijeke, Splita, Dubrovnika, Rovinja i Varaždina.
Radi kao izvanredna profesorica na Katedri za grafički dizajn i slikovne informacije na Grafičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu gdje predaje fotografiju i grafičku pripremu.

Pripremio: Tomislav Radić
Fotografije: Juraj Vuglač

Facebook Like Button