Flowerbomb prava parfemska bomba

Viktor&Rolf najavljuju novi, očaravajući promotivni vizual za svoj kultni, prvi ženski miris Flowerbomb.

Flowerbomb je nedavno proslavio 10. godišnjicu. Lansiran je u proljeće 2005. godine uz iznenađujući, gotovo nadnaravni, tajanstveni vizual koji je postao legenda. Arhetip neodoljive, tajanstvenošću obavijene ženstvenosti utjelovljuje suštinu Flowerbomba: moć pretvaranja svega u pozitivno, poput simbolike cvijeća.

Više od deset godina kasnije, Viktor&Rolf udahnjuju novi život i duh u priču o Flowerbombu, s novim vizualom koji odražava suvremenost mirisa, istovremeno poštujući vizualni kontinuitet originala.

Novi vizual prikazuje moćnu božicu cvijeća, čije odlučno držanje i odvažan stav odaju počast mirisnom prethodniku. Lice joj otkriva nesputanu i suvremenu ekspresiju ženstvenosti, dok dragocjeni cvjetovi pršte iz njezine glave poput mirisne eksplozije u svemir. Rijetko viđen buket novih cvjetova zrači snažnom aurom i otkriva paletu od nježno crvene, ružičaste, boje lavande i fuksije, do dubljih tonova maline, šljive, burgundca i crne orhideje, dok dašak metalik cvjetne nijanse blista prekrasnim sjajem. Viktor&Rolf ovako opisuju svoj inovativni vizual:

„Budući da je Flowerbomb istinska legenda koja se doima nedodirljivom, u početku smo se opirali čak i razmišljanju o novom vizualu. No shvatili smo da bi novi prikaz mogao naglasiti taj kultni status. Stoga smo razradili vizual koji bi predstavljao pomak u konceptu mirisa Flowerbomb: zagonetna, pomalo nadnaravna, snažna i privlačna žena koja svemu može pružiti dašak pozitivnosti i ljepote. Nadnaravni cvjetni aranžman na njezinoj glavi metafora je pozitivnog načina razmišljanja.”

Vizual na nadnaravan, a opet vrlo opipljiv i upečatljiv način oslikava bezvremenski cvjetno-orijentalni gurmanski miris Flowerbomb.

Model Andreea Diaconu stala je pred objektiv Inez van Lamsweerde i Vinoodha Matadina, fotografa koji često surađuju s dvojcem Viktor&Rolf.

Prepoznatljivi miris Flowerbomb sadržava opojni buket nota jasmina sambaca, frezije, orhideje katleje i stolisne ruže, isprepleten provokativnim akordom odvažnog pačulija i slatke vanilije.

Blistava bočica mirisa Flowerbomb nalik na dragulj simbolizira snagu i duboko se urezuje u sjećanje.

I dalje dolazi u privlačnoj kutijici delikatnog sjaja, ukrašenoj vrpcom te prepoznatljivim crnim pečatom dvojca Viktor&Rolf, neizostavnim dodacima mirisnog pakiranja.

Legendarni su miris kreirali Olivier Polge, Carlos Benaïm i Domitille Bertier.

Predstavljanje novog vizuala na globalnoj razini započelo je u srpnju 2016.
Izjava Nathalie Durán, L’Oréalove glavne međunarodne direktorice za mirise dizajnerskih brandova: „Vizual za Flowerbomb odražava moćan arhetip koji priča priču o ovom upečatljivom mirisu i snazi njegovih cvjetnih nota. Željeli smo prikazati novi aspekt uzbuđenja i prepoznatljivog duha koji ga prate, s fokusom na osvježeni pristup vizualnom marketingu na prodajnim mjestima širom svijeta.”

Uz dopuštenje: L’Oréal Adria (sve fotografije)