Francuski hoteli

Vrhunska kuhinja i bogata kultura privlači svake godine u ovu zemlju milijune turista iz cijeloga svijeta.

Francuska je europska turistička meka koja ujedinjuje putnike svih generacija, ali i okuplja na teritoriju jedne države sve razloge zbog kojih uopće želite putovati.

Francuske Alpe zimi su omiljeno odredište strastvenih skijaša kojima nije problem izdvojiti koju kunu više za odličan snježni provod, dok ljubitelji morskih aktivnosti u toplijim mjesecima odabiru čarobnu Azurnu obalu. Nezaobilazne turističke odrednice Francuske su i vinske regije Champagne te Bordeaux, namijenjene istinskim ljubiteljima dobre kapljice.

Dakako, svaki put vodi i do glavnog grada Pariza – čije turističke atrakcije, kulturna ponuda i bogata gastronomija – nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Ne čudi stoga što Francuska broji više tisuća hotela koji su namijenjeni najrazličitijim tipovima korisnika. Pritom ne treba zaboraviti i da je riječ hotel potječe upravo iz francuskog jezika hôtel – kuća za pružanje usluga smještaja, koja je pak izvedena od riječi hôte odnosno domaćin.

Od luksuznih dvoraca i hotela s 5 zvjezdica do skromnih pansiona – ovdje ćete pronaći izbor za svaki ukus i džep, čak i ako imate neobične prohtjeve. Najbolji primjer za potonje dizajnerski je projekt Everland, odnosno hotel –kabina postavljena na krovu neoklasicističke palače s pogledom na Eiffelov toranj.

Francuski hoteli ponose se visokim standardom usluge te dobro informiranim osobljem koji će vam sa zadovoljstvom preporučiti najbolje restorane i muzeje, te organizirati raznovrsne aktivnosti za prekrasan odmor u ovoj zemlji.

5 Wish preporuka:

HOTEL: ALTAPURA
LOKACIJA: Val Thorens
KONTAKT: tel.: +33 (0)4 57 74 74 74; e-mail: contact@altapura.fr

HOTEL: CHATEAU GRAND BARRAIL
LOKACIJA: Saint-Emilion (Route de Libourne – D243)
KONTAKT: tel.: 00 33 (0)5 57 55 37 00; e-mail: hotelgrandbarrail@hotels-emeraude.com

HOTEL: DE CRILLION
LOKACIJA: Pariz (10, place de la Concorde)
KONTAKT: tel.: +33 (0) 1 44 71 15 00

HOTEL: LE MAQUIS
LOKACIJA: Porticcio, Korzika
KONTAKT: tel.: +33 (0)4 95 25 05 55; e-mail: info@lemaquis.com

HOTEL: Palais de la Mediterranee 
LOKACIJA: Nica (13 Promenade des Anglais)
KONTAKT: tel.: +33 (0)4 92 14 77 30

Facebook Like Button