Garden of Dreams drugačiji ljetni festival

Idemo u Sarajevo na Garden of Dreams, jedan sasvim drugačiji ljetni festival!

Garden of Dreams je novi festival elektronske glazbe u Sarajevu koji će svoju premijeru imati od 21. do 23. lipnja. Blizu 30 izvođača izmijenit će se u tri dana na nekoliko sarajevskih pozornica gdje će 48 sati bez prestanka svojim zaraznim ritmovima i energijom rasplesati nekoliko tisuća posjetitelja.

Kad god odlučite doći u Sarajevo napravili ste pravi izbor, posebno ako ste ga odlučili posjetiti tijekom Garden of Dreams Festivala koji počinje na prvi dan ljeta! Ekipa koja stoji iza ovog bosanskohercegovačkog brenda u posljednje tri godine organizirala je preko deset cjelodnevnih Garden of Dreams događaja i svi koji su bili na nekim od njih, ali i oni koji dolaze po prvi put mogu očekivati nezaboravnu trodnevnu ljetnu avanturu ispunjenu jedinstvenim lokacijama, odličnom zabavom i sjajnom elektronskom glazbom. Dnevni događaji odvijat će se na lokacijama koje su svojevrsni simboli Sarajeva – repetitor Hum i vrt Historijskog muzeja BiH, a noćni u kultnom Domu mladih, uz popratni program u kultnom klubu Silver&Smoke.

garden-of-dreams-1

Talentirani Šveđanin Jeremy Olander, kojeg nazivaju i nasljednikom Erica Prydza i Deadmou5-a, nastupit će na otvorenju, 21. lipnja u Domu mladih, što je prvi od četiri velika događaja u okviru Garden of Dreams Festivala. Uz njega, headliner je francuski DJ i producent Olivier Raymondom – Oxia, dobro poznat svim ljubiteljima melodičnog techna i minimala.

U subotu, 22. lipnja Ibiza se seli podno sarajevskog repetitora Hum. „Talijanski wunderkind“ Lehar, jedan od najzanimljivijih i najtalentiranijih autora profinjenog suvremenog underground zvuka uvesti će nas u drugi dan ovog čarobnog putovanja. House atrakcija iz Venecije, član je poznate DIYNAMIC porodice i četvrti put nastupa u sklopu Garden of Dreams događaja. Društvo će mu praviti još jedan rezident s Ibize, Musumeci, glazbeni projekt Maura Di Martina, sicilijskog DJa i producenta koji s Leharom nastupa u sklopu koncepta MUSE. Pojačanje su DJ Olderic rezident kluba CIRQ u njegovoj rodnoj Veneciji i sicilijski dvojac Qubica, čiju glazbu opisuju kao emotivnu formu melodične suvremene techno glazbe s primjesama deep house-a.

U subotu, 22. lipnja, jedan od najmlađih Španjolaca koji je ikada svirao u „Berghain-u”, Gabriel Cassina, poznatiji kao Regal dostavit će nam savršen miks acid ritmova i zaraznih melodija. Zvuk Detroita donosi Eric Cloutier, koji je prava poslastica za one koji žele čuti nešto novo. Yotam Avni, house i techno producent iz Izraela te Ilija Đoković iz Srbije, jedan od najperspektivnijih DJ-eva i producenata u regiji zatvorit će drugi dan Festivala.

garden-of-dreams-2

Ovogodišnji Garden of Dreams Festival završava u vrtu Historijskog muzeja Bosne i Hercegovine. Za cjelodnevno nedjeljno druženje zaduženi su madridski DJ Pional, ‘najbolje čuvana tajna španjolskog undergrounda’, Ruede Hagelstein, rezident berlinskog kluba Watergate, Dubrovčanin DJ Torres, te dva B2B seta u izvedbi trenutno najvećih turskih imena elektronske glazbe DJ Alicana i Murata Uncuoglua, koji imaju i zajednički label “Teknikal Rotation” te miljenika publike i vodećih imena regionalne scene, Kristijana Molnara i After Affair.

Garden of Dreams je boutique festival i ograničen broj ulaznica dostupan je u prodaji putem kupikartu.ba ili na dan događaja. No za sve vas koji nećete moći biti na Festivalu organizatori su osigurali direktan prijenos nekoliko događaja na gardenofdreams.ba na Facebook, Instagram, SoundCloud i YouTube kanalima!

Garden of Dreams događaje posjećuju izbirljivi ljubitelji elektronske glazbe i dobre zabave što u kombinaciji s bajkovitim lokacijama, popratnim sadržajima i nekim od najboljih imena svjetske elektronske glazbe uvijek prostor ispune sjajnom energijom i emocijom!

Uz dopuštenje: Priredba (sve fotografije)