Grand Hotel Union sljubljen s vinskom kulturom

Ovaj grandiozni hotel zamamne arhitekture zaista se može pohvaliti odličnom pozicijom u samom centru prekrasnog starog dijela Ljubljane čija živopisna okolina čini ovo mjesto poželjnim za odsjedanje biranih gostiju koji žele upoznati i svoju okolinu. Svaka od četiri zvjezdice koju ovaj hotel posjeduje opravdana je kako uređenjem I izgledom soba, wellnessa, restorana i kavane tako i osobljem koje je na raspolaganju 24 sata uz iznimnu diskreciju i ljubaznost u svakom času.

grand-hotel-union-5

Značajna događanja

Grand Hotel Union već je drugu godinu domaćin i organizator značajne manifestacije u regiji pod nazivom Salon pjenušavih vina. Prošli tjedan održan je drugi po redu u dvorani Grand Hotela Union na kojem je sudjelovalo 36 brandova različitih vinara iz Slovenije i ostalih zemalja Europe. Festival je obilovao bogatom ponudom različitih proizvođača, a atmosfera je bila sjajna. Cilj ovog Salona povezivanje je proizvođača pjenušaca, distributera i birane publike koja tvori idealan trokut ljubitelja šampanjaca i pjenušaca koji se mogu naći na slovenskom tržištu. Na festivalu se mogu kušati, ali i kupiti pjenušava vina i šampanjci, a osim što traje do ponoći gosti se mogu zabaviti uz odlična predavanja, radionice i odličnu glazbu.

salon-penecih-vin-2 salon-penecih-vin-1

Od slovenskih vinara ove godine bili su prisutni:
> Goriška brda, Primorska sa 6 brandova
> Kras, Primorska s 2 branda
> Vipavska dolina, Primorska s 3 branda
> Slovenska Istra, Primorska s 2 branda
> Štajerska Slovenija, Podravje s 5 brandova
> Bela Krajina, Posavje s 2 branda
> Bizeljsko Sremič, Posavje s 1 brandom
> Dolenjska, Posavje s 1 brandom

Vina Europe
> Francuska, Šampanja sa 7 brandova
> Hrvatska s 3 branda
> Italija s 3 branda
> Španjolska s 1 brandom

Restoran

grand-hotel-union-4
Posebno bismo istakli restoran Smekarjev Hram kojeg morate posjetiti bude li se našli u Ljubljani. Cijeli meni restorana vrlo je pomno biran sa slijedom izabranih vina uz svako jelo. Iznimno smo bili iznenađeni vrhunskom uslugom osoblja koje je dovedeno do savršenstva kada je u pitanju način serviranja te njihovo držanje i cjelokupan izgled svakog konobara ponaosob. U hotelu su nam domaćini rekli da se u Sloveniji općenito polaže velika pažnja kada je u pitanju upravo posao turističkih i uslužnih djelatnika te se u te strukovne škole nije lako upisati.

Vinoteka

grand-hotel-union-2
Ono što bi trebalo svakako izdvojiti jest da hotel u svojoj ponudi ima prelijepo uređenu vinoteku izabranih vina slovenskih vinara po vrlo pristupačnim cijenama što dokazuje da je ovaj hotel otišao korak dalje kada je u pitanju vinska kultura i vrhunska gastronomija te njihovo predstavljanje javnosti. U istoj smo vinoteci imali priliku biti gosti radionice čiji su se domaćini potrudili predstaviti nam povijest pjenušaca kroz vizualizaciju nastanka I proizvodnje pjenušaca, određivanja kvalitete i područja najboljih sorti za te božanstvene napitke, a sve je bilo popraćeno i okusima biranih pjenušaca koje smo kušali kako je teklo predavanje.

Smještaj

grand-hotel-union-7
Jedinstvenost ovog hotela leži svakako u tome što je pogled iz soba i apartmana više nego romantičan. Pogled na crkvu, secesijske zgrade, romantične srednjovjekovne ulice čini poželjnim dolazak baš u Grand Hotel Union. Pomno namješten Predsjednički apartman odiše luksuzom jednako kao i ostale više krevetne sobe. Svakako je za istaknuti da su i jednokrevetne sobe dovoljno komotne i ugodne, a svaka soba opremljena je LCD televizorima velikih ekrana, sefom i jednostavnim, ali urednim i lijepo opremljenim kupaonicama.

Wellness

grand-hotel-union-6
Oxalis mjesto odmora i relaksacije mudro je smješten na posljednjem katu Hotela kako bi se svaki gost osjećao posebno ugošćen. Veliki bazen dominira ovim Wellnessom, a saune, poslije kojih se nudi velik broj različitih vrsta masaža, zaista doprinose potpunom osjećaju opuštanja i smirenja. U slučaju da poželite aktivnije provesti slobodno vrijeme na raspolaganju je odličan fitness s velikim brojem modernih sprava.

 

grand-hotel-union-1

Izdvajamo

> Osoblje koje je dovedeno do savršenstva kada je u pitanju ljubaznost i usluga
> Okolina koja koja oduševljava i tijesno se spaja s ugodom hotela
> Vrhunska ponuda gastronomije i vina
> Prvoklasna kavana s bogatim izborom ručno izrađenih kolača i vrstama kave čiji se okus ne zaboravlja