Hotel Korčula De La Ville

Novi sjaj korčulanskog hotela u kojem su odmarali Jackie Kennedy, kralj Edward i Wallis Simpson i Sofia Loren.

Hotel Korčula De La Ville najstariji je korčulanski hotel s bogatom tradicijom, a ovu je sezonu dočekao s novim izgledom, ali starim šarmom koji ga prati još od daleke 1912. U njegovim najslavnijim danima posjetili su ga kralj Edward Vlll. i Wallis Simpson, poznata engleska književnica Rebecca West koja je ovaj hotel u jednoj od svojih knjiga opisala kao venecijansku palaču, Jackie Kennedy koja se došla odmoriti na Jadranskoj obali ljeto nakon atentata na njenog muža i predsjednika SAD-a John F. Kennedyja, prekrasna glumica Sofia Loren, ali i Jovanka Broz i predsjednik Josip Broz Tito.

Hotel Korčula De La Ville

Popularni hotel smješten je na jednoj od najatraktivnijih korčulanskih lokacija, na samoj rivi , tik do starog grada. Ono što ovaj hotel čini posebnim svakako je prostrana terasa i zamamni pogled na pelješki kanal koji ljeti, uz prizor brodova, jahti i surfera, također pruža i spektakularnu sliku zalaska sunca.

hotel-korcula

Studio Kaliterna, koji je bio zadužen za preuređenje postojećeg objekta, imao je za zadatak vratiti stari sjaj ovom stogodišnjem hotelu. Upravo je zato posebna pažnja posvećena restoranu i kavani u prizemlju hotela, koja je uvijek bila u funkciji gradske kavane Korčule te će ponovo biti glavno mjesto okupljanja i druženja Korčulana, ali i brojnih turista.

hotel-korcula-2

Hotel Korčula izrađen je od starog kamena i svojim vanjskim, ali i unutarnjim izgledom izuzetno podsjeća na šarm starih venecijanskih vila. S obzirom na to da se smjestio uz samu rivu, iz njegovih soba pogled osim na predivan pelješki kanal puca i na velike jahte koje posjećuju Korčulu, a koje stvaraju dojam da se u najmanju ruku nalazite u Monte Carlu.

Hotel Korčula De La Ville

Novi i svježi redizajn Duje Kaliterne ovoj staroj dami dao je jednu sasvim svježu perspektivu. Hotel ima 12 soba i osam apartmana, od čega četiri dvoetažna, a sve su sobe luksuzno opremljene sa stilskim namještajem, raskošnim lusterima, bogatim dekorom i zidnim tapetama nabavljenim u Parizu. Boje koje prevladavaju u sobama su različite nijanse plave, sive i bijela, dok u zajedničkim prostorijama prevladava boja lavande. Iako moderno uređen, hotel Korčula uređen je u duhu stare Korčule i svoje stare slave pa se tako na zidovima nalaze vintage fotografije, odnosno naslovnice magazina Svijet iz 30-ih godina kada je hotel Korčula bio na vrhuncu svoje popularnosti dok sav namještaj prati stilski izričaj bogate prošlosti.

Hotel Korčula De La Ville

Zajedničke prostorije poput aperitiv bara, kafića Viennese style cafe te restorana pružaju nevjerojatno intimnu atmosferu i savršen prostor za uživanje.

Hotel Korčula De La Ville

Hotel Korčula De La Ville zasigurno je jedan od najljepših boutique hotela na Jadranu uređen u raskošnom stilu i nećete požaliti ako svoj posjet otoku Marka Pola začinite u noćenjem u ovoj novoj staroj ljepotici.

Uz dopuštenje: S2 grupa (sve fotografije)

Saznajte još: