Iločki podrumi traminac izborna berba bobica 2011 šampion DunavArt festivala

Jedinstveni festival glazbe, enologije i gastronomije, DunavArt Festival, održat će se 28. lipnja u Vukovaru, 29. lipnja u Kopačkom ritu i Erdutu te 5. i 6. srpnja 2019. u Iloku.

Vinarije koje su se ovoga vikenda pridružile Festivalu traminca u Iloku, s nestrpljenjem su iščekivale dodjelu nagrada za međunarodno ocjenjivanje vina podunavskih zemalja, DunavArt.

Ovogodišnji ukupni šampion ocjenjivanja vina je Iločki podrumi Traminac izborna berba prosušenih bobica 2011. S osvojena 94,3 boda. zasluženo je osvojio Veliku zlatnu medalju i titulu šampiona ocjenjivanja!

DunavArt festival, Srijemske delicije

Ostala zlatna vina Iločkih podruma su:

Graševina vrhunsko vino 2017 – 85,7 bodova – Zlatna medalja
Chardonnay vrhunsko vino 2018 – 87,0 bodova – Zlatna medalja
Traminac vrhunsko vino 2018 – 86,7 bodova – Zlatna medalja
Traminac Principovac 2015 – 88,0 bodova – Zlatna medalja

Međunarodnu komisiju za ocjenjivanje vina sačinjavali su domaći i eminentni licencirani ocjenjivači iz podunavskih zemalja, pod predsjedanjem prof. dr. Bernarda Kozine.

„U Iloku smo nastavili više tisućljeća staru tradiciju uzgoja vinove loze i vina visokokvalitetnog sortimenta sa vinograda valovitim platoima zapadnih obronaka Fruške gore koji se spuštaju prema moćnom Dunavu.

Posebnost terroira, sortimenta, ljudi, tehnologije i konstantno unapređivanje kvalitete kao glavne strateške odrednice u svim segmentima poslovanja Iločkih podruma, učinili su nas glavnim nositeljem razvoja Iloka kao vinske destinacije Srijemskog vinogorja, Hrvatskog Podunavlja i ovog dijela Europe i svijeta, o čemu svjedoče brojna priznanja osvojena na najprestižnijim domaćim i međunarodnim stručnim vinskim ocjenjivanjima.”- izjavila je Karmela Tancabel, direktorica za marketing i izvoz, član Uprave.

Vera Zima, glavna enologinja Iločkih podruma

Dodjela nagrada i priznanja te smotra vina i degustacija održat će se 6. srpnja 2019. godine u sklopu cjelovitog programa manifestacije Festivala u Iloku.

Osim toga, očekuje vas bogat program koji uključuje izložbe i koncerte, a oba dana završavaju afterpartyjem u Starom Podrumu.

Uz već prepoznatljivu manifestaciju Vinkovo u Iloku, Noć vina i Iločku berbu grožđa, Ilok je postao domaćinom novih i
originalnih manifestacija, a među njima je osim Dunav Art Festivala i 1. Festival Traminca održan 15. i 16. lipnja ove godine, koji je zabilježio odličnu posjećenost.

Održane su mnogobrojne radionice, među kojima je glavna enologinja Iločkih podruma Vera Zima, predstavila 7 od ukupno 8 Traminaca na radionici.

Čast je da su vina domaćina zapravo ne samo u toj već i u usporednim radionicama pokazala iznimnu čistoću i senzacije koje su ih izdvajale od ostalih vina. Na svim radionicama kušalo se preko 50 uzoraka Traminca.

Održana je i gala večera na kojoj je kuhao renomirani Chef Tom Gretić te promenadno kušanje traminaca u svečanom paviljonu na Principovcu.
Jer Dunav – teče i spaja!

PR: Iločki podrumi
Fotografije: Dunav Art Fest Facebook stranica (ocjenjivači vina)
Ostale fotografije:: Festival Traminca

Facebook Like Button