Iva Šulentić

Mali ženski razgovori s popularnom televizijskom i radijskom voditeljicom

Iva Šulentić sve što dotakne pretvara u uspjeh. Rado je viđeno lice s tv ekrana – bez obzira vodi li tinejdžersku emisiju, Doru, ili glumi u nekoj od hvaljenih serija. Ova diplomirana ekonomistica dokazala se i kao šarmantna te dovitljiva voditeljica na TotalnomFM radiju, a nedavno je postala i Alwaysova brand ambasadorica za Hrvatsku. Postoji li nešto što Iva ne može?

U razgovoru za Wish otkriva i svoju ljubav prema putovanjima, kao i planove za nadolazeće blagdane.

W: Kako biste opisali sami sebe: kao radijsku i televizijsku voditeljicu? Glumicu? Ekonomisticu?

Joj, loša sam u opisivanjima.. J Na televiziju me dovela gluma u ZKM-u, a rad na HTV-u opet na glumu, s televizije sam došla na radio, a Ekonomija je bila fakultet koji me zanimao i koji sam s guštom završila. Dok su god gušti upleteni u sve što radim, dobro je. A dobro mi je i prijateljica sama odgovorila na to pitanje  «Ti si, jednostavno – Iva». Pardon pritom što sam se poslužila citatom, haha..

W: Koji posao doživljavate kao kreativniji – onaj na radiju ili televiziji?

Posao na televiziji počela sam kao djevojčica od 12 godina i zato što ga bolje poznajem dopuštam si da budem kreativnija, a radio, pak, dopušta kreativnost u svakom smislu te riječi jer svakodnevno kreiramo četverosatni ‘show’, igramo se raznim elementima, glazbom i temama. Ti poslovi jesu slični, ali su utoliko i različiti pa sam na svakom polju kreativna – drugačije, koliko mogu.

W: Ove ste godine postali i Alwaysova brand ambasadorica za Hrvatsku. Laska li vam ta titula?

Apsolutno. To je brand koji je poznat svakoj ženi još od mladih dana i postati dijelom tako nečega globalnog i uzbudljivog doista laska. S obzirom da smo od početka imali zanimljive projekte, od zabavnih do onih humanitarnih, doista mogu biti zahvalna što sam dobila priliku raditi s takvim divnim ljudima i promicati one kvalitete koje sama smatram bitnima, a koje su i osnovna misija Alwaysa – slavlje žene, slobode i veselja. Ma, divota!

W: Čini se da ne postoji ništa što Iva Šulentić ne može ostvariti ako tako naumi. Ili?

 Mislim da ću vam na to pitanje najbolji odgovor moći dati kada ću biti vesela bakica. Za sada sam jako sretna. Ono što sam naumila i uspjelo je razveselilo me, a ono što nisam – nečemu me naučilo. Tako da doista smatram da se sve dogodi s razlogom. Ali, i dalje se trudim. J

W: Često spominjete u intervjuima kako obožavate putovati. Što vas privlači putovanjima?

 Sve! Ne znam od kud da počnem.. Od uzbuđenja pri ulasku u avion ili u samom paljenju auta i pripremanju putovnice pa do raznih boja, zvukova i mirisa koje osjetim u svakom mjestu koje posjetim. Volim otkrivati nove stvari, slušati druge zvukove, buku i šumove, šetati, promatrati, ponekad buljiti, isprobavati nove stvari, učiti nove jezike, ulaziti u građevine koje sam gledala na fotografijama, slušati razne priče.. Ma, sve! Doista, putovanja su mi kao «malo» bolji tuš, svaki se put kući vratim čišća i svježija no što sam otišla, ma koliko raspored bio natrpan.

W: Koja vam je zemlja ostala u najljepšem sjećanju, i zašto?

Teško pitanje. Možda Meksiko, jer sam ga proputovala od-do, doslovno. Možda, pak, Nizozemska u koju volim otići posjetiti prijatelje i u kojoj sam vidjela mnoga neturistička mjesta. Možda Španjolska, naprosto zato jer je obožavam. A možda i Slovenija, jer to je prva strana zemlja koju sam u životu posjetila, na putu u Italiju. Naravno, kao djevojčica, držeći mamu za ruku, haha.. Doista, svako mi je putovanje posebno i niti jednom nisam požalila što sam negdje nogom kročila pa mi je jednako tako teško odlučiti se za nešto – naj.

W: Koju zemlju biste voljeli posjetiti sljedeću, i zašto?

Trenutno s prijateljicom intenzivno planiram ponovni posjet New Yorku iz kojeg ćemo se, ovoga puta, zaputiti i u druge američke gradove, ali ćemo otići i na Kostariku, čemu se iznimno veselim. Hm. To je trenutno, čisto zato jer je u planovima. Ali na karti u mojoj glavi ima još puuuuuno zapiknutih zastavica zemalja u koje bih htjela otići. Ima vremena.

W: Što mora biti u vašem koferu kada odlazite na putovanja?

Ponekad se tako dobro spakiram da iznenadim sama sebe lakoćom kofera, a ponekad me mišići psuju koliko im je torba teška, a put kratak. Ono što je obavezno su četkica i pasta za zube, rezervno rublje, čarape i majica. Sve ostalo je, realno, samo dodatak. To sada kažem hladne glave. Prvo sljedeće pakiranje uključit će i dodatne i hlače i haljinu («nedajBože»), rezervne cipele (minimalno jedne), prekonekoliko majica, vestica i raznih dodataka. A joj. Ima li kakva škola za pakiranje, pa da mantram nešto pri trpanju stvari?

W: Bliže se božićno-novogodišnji blagdani. Gdje ćete ih provesti i kako?

Da ste me pitali samo prije nekoliko sati, rekla bih da ne znam. Moram priznati da uz ove temperature uopće nemam osjećaj da nam se bliže blagdani, ali onda me lampice na ulicama na to podsjete. I prijatelji, naravno, s kojima sam danas dogovorila dvodnevni put u Sarajevo, za Novu godinu. Za Božić ću biti kod kuće, s obitelji, kao i svake godine. Sve najbolje svima!

UZ DOPUŠTENJE PROGLASA (fotografija)

Facebook Like Button