Izložba uz Međunarodni Dan muzeja

Na Međunarodni Dan muzeja, 18. svibnja, u Nacionalnom muzeju moderne umjetnosti publika će imati priliku razgledati novi kronološki postav zbirke 1850. – 2021., kao i njezin fenomenološki postav prezentiran kroz izložbu Predsuvremena akcija – postmoderna reakcija te izložbu Spone – Zagrebačka likovna akademija i slovenski umjetnici između dvaju ratova, koju je Nacionalni muzej moderne umjetnosti organizirao u suradnji s Galerijom Božidar Jakac iz Kostanjevice na Krki i Akademijom likovnih umjetnosti iz Zagreba.

postava-zbirke-1

Novi kronološki postav zbirke 1850. – 2021. moći će se razgledati uz stručno vodstvo s početkom u 11 sati, a likovna radionica “Monokrom”, inspirirana izložbom Predsuvremena akcija – postmoderna reakcija, održat će se od od 17 do 18 . 30 sati.

S obzirom na epidemiološku situaciju broj prisutnih na vodstvu i radionici strogo je ograničen na 5 osoba, stoga je dolazak obavezno prethodno najaviti voditeljici Pedagoškog odjela NMMU Iris Poljan (najkasnije do 17. svibnja 2021., do 16 sati) na e-mail: iris.poljan@modgal.t-com.hr

postava-zbirke-2

Nacionalni muzej moderne umjetnosti (Andrije Hebranga 1), 18. svibnja bit će otvoren od 11 do 19 sati, a ulaz će taj dan biti besplatan.

Izložbu riječkog umjetnika Igora Eškinje, „Sanjaju li biljke sutrašnjicu?“, u Galeriji „Josip Račić“ (Margaretska 3, Zagreb) moći će se razgledati od 11 do 14 i od 15 do 19 sati. Ulaz besplatan.

Uz dopuštenje: Moderna galerija (sve fotografije)

Facebook Like Button