Govoriti o kuhinji – o francuskoj kuhinji – znači govoriti o radosti življenja, lakoći, optimizmu i zadovoljstvu » Alain Ducasse (kum projekta Goût de / Good France)
Goût de / Good France okupit će le 21. ožujka 2018. više od 3 000 chefova i 150 francuskih veleposlanstava na 5 kontinenata koji će slaviti francusku gastronomiju. Ovo događanje, u obliku večere, odat će počast izvrsnosti francuske kuhinje, njezinoj sposobnosti inovacije i vrijednostima koje promiče: zadovoljstvo, užitak dijeljenja, poštivanje « dobre trpeze » svojih suvremenika i cijelog planeta.
U lipnju ove godine u Parizu će biti prvi put organiziran međunarodni forum koji će okupiti najveće međunarodne stručnjake ovog područja.
U 1912. godini Auguste Escoffier inicirao je « Epikurejske večere » – isti meni poslužen isti dan, u više gradova svijeta i za što veći broj uzvanika. Uspostavljen na inicijativu Ministarstva vanjskih poslova i međunarodnog razvoja, projekt Goût de / Good France prožet je duhom te lijepe ideje sa željom uključivanja svih kategorija restorana sa sve četiri strane svijeta.
Ovo međunarodno događanje, čije je prvo izdanje održano 19. ožujka 2015. nakon što je «Francuski gastronomski obrok » upisan u popis nematerijalne baštine UNESCO-a, sudjeluje u širenju francuske gastronomije diljem svijeta.
Izdvojeno:
Alain Ducasse poželio je u ovom četvrtom izdanju odati počast nedavno preminulom velikom chefu Paulu Bocuseu: chefovi koji sudjeluju imat će mogućnost u svoj meni uvrstiti jelo iz njegove kuhinje ili nadahnuto njegovom kuhinjom.
U ovom četvrtom izdanju sudjeluje 11 hrvatskih restorana:
> Zinfandel’s Restaurant, Hotel Esplanade, Zagreb, Mihanovićeva 1, Chef: Ana Grgić
Kontakt: 01 456 66 44, zinfandels@esplanade.hr
> Frankopan, Frankopanska 8, Zagreb, Chef: Branko Krkanić
Kontakt : 01 4848 547, info@restoran-frankopan-zagreb.com
> Restoran Magdalena, Mirna ulica 1, Krapinske Toplice, Chef: Mislav Božić
Kontakt: 049 233 333, info@villa-magdalena.net
> Mala Hiža, Balogovec 1, Mačkovec, Čakovec, Chef: Branimir A. Tomašić
Kontakt: 040 341 101, malahiza@gmail.com
> Divino, Obala maršala Tita 22, Poreč, Chef: Olga Degrassi
Kontakt: 052 45 30 30, info@divino.hr
> Conte Nero, Trg Municipija Arbe 2, Rab, Chef: Josip Brna
Kontakt: 098 964 1089, babic.andrea89@gmail.com
> Zrno soli, Uvala baluni 8, Split, Chef: Stjepan Vukadin
Kontakt: 021 399 333, zrnosoli.split@gmail.com
> Para di šoto, Andrije Buvine 2, Split, Chef: Anisija Čulić
Kontakt: 021 586 777, restoran@hotelslavija.hr
> Restoran Noštromo, Kraj Sv.Marije 10, Split, Chef: Zlatko Marinović
Kontakt: 091 405 6666, info@restoran-nostromo.hr
> Del Posto, Obala Sv.Nikole 71, Baška Voda, Chef: Marin Ivanac
Kontakt: 021 604 890, katarina.kerk@hoteli-baskavoda.hr
> Bugenvila, Obala A. Starčevića 9, Cavtat, Chef: Lukasz Widomski
Kontakt: 020 479 949, BUGENVILA.CAVTAT@GMAIL.COM
Za više informacija: http://us.france.fr/en/goodfrance2017
Večera će biti popraćena komunikacijskim planom na međunarodnoj razini uz aktivnu podršku veleposlanstava.