Kako nositi visoke pete

Postoji više vrsta potpetica od malih do velikih. Koliko god nisu najudobniji izbor obuće žene im ipak ne mogu odoljeti. Ženska noga u potpeticama izgleda bolje nego u ravnim cipelama, a i malo kraće noge će vizualno učiniti vitkijima.

No svaka žena koja nosi visoke potpetice zna da to nije ni malo jednostavno, posebice na samom početku dok se na njih tek treba naučiti.

Čarima potpetica teško može odliti ijedna žena. Rijetko koji odjevni predmet tako brzo pridonosi transformaciji u izgledu. Visoke potpetice mijenjaju položaj bokova, držanje i način na koji žena hoda.

Ako se osoba osjeća privlačno tako će se i ponašati, zbog čega će odmah i postati privlačna. Zbog čega su zapravo visoke potpetice idealan odjevni predmet za ženu i njeno samopouzdanje, koliko god ih bilo teško nositi.
No, kako bi u visokim potpeticama mogle više uživati, a manje trpjeti bolove u nastavku vam donosimo nekoliko savjeta kako se lakše nositi s visokim potpeticama.

Kada kupite nove cipele s visokim potpeticama savjetuje se da ih prvo neko vrijeme nosite po kući na način da na stopala prvo navučete deblje čarape, pa tek onda obujete cipele. Na taj način ćete cipelu malo raširiti zbog čega će vam automatski biti udobnija prilikom sljedećeg nošenja.

Ako visoke potpetice nosite na mjestima sa skliskim podovima najbolje je da potplate malo izgrebete kako bi cipele ljepše prijanjale uz pod i kako vam se prilikom hodanja ne bi klizalo.

Nožni prsti su ti koji najviše pate za vrijeme nošenja visokih potpetica. Zbog čega su najbolje one cipele sa visokim potpeticama koje imaju otvorene prste.

Koliko god vam se određeni model cipela sviđao nemojte ga kupovati na silu ako nema vašeg broja. Nikada nemojte kupiti cipele čiji broj ne odgovara broju vaše noge.

Kako bi maksimalno povećali udobnost nošenja visokih potpetica savjetuje se da u cipele umetnete silikonske umetke koje ćete postaviti ispod nožnih prstiju.

U svakoj prilici protegnite malo listove nogu kako bi noge malo odahnule.

Facebook Like Button