Koje je vino poželjno za idealan uskršnji stol!

Sljubljivanje hrane i vina ima uistinu mnogo kombinacija, one tradicionalne i dobro znane, ali sve više uz te tradicionalne volimo i pjenušave „mjehuriće“ tj. pjenušava vina koja su sve više zastupljena uz gastronomske delicije.

Donosimo preporuke koja se vina idealno uklapaju uz hranu i delicije na vašem uskršnjem stolu

Veuve Clicquot champagne pase uz

Prepoznatljiva žuta etiketa legendarne Madam Clicquot

Veuve Clicquot Brut šampanjac, predivno zlatno žute boje i ugodnog mirisa na bijelo i žuto voće, a potom na vaniliju i brioše. U ustima svjež i snažan, s notama kruške i citrusa.
U danima Velikog tjedna i „posta“ ovaj champagnac Veuve Clicquot idealan je uz jela poput lososa ili ribljeg tartara.

prosecco villa sandi Millesimato

Villa Sandi Prosecco za uskršnje užitke

Najpoznatiji proizvođač prosecca, vinarija Villa Sandi nalazi se sjeverno od Venecije gdje je područje poznato po talijanskom pjenušavom vinu.
Conegliano – Valdobbiadene DOCG oznaka je koja se dodjeljuje najboljim Prosecco vinima iz Veneta, a upravo to je Prosecco Villa Sandi Millesimato.

Villa Sandi prosecco talijanski

Ovaj prosecco je vino čija je struktura moćnija od mnogih drugih, kompleksnost koju nosi u sebi idealno se sljubljuje uz pečenje koje će se zasigurno naći na meniju tijekom Uskrsa.

Šember rose vino

Rose pjenušac vinarije Šember

Rose pjenušac je aromama vrlo raskošno, još uvijek dovoljno svježe i nimalo slatko, idealno uz kuhana jaja i uskršnju šunku te sve ostalo što čini bogat uskršnji stol koji će ovaj rose pjenušac učiniti potpunim.

Istarski muškat

I za kraj što bi bio Uskrs bez kolača i slastica, a ovdje će se uz slastice sljubiti istarski muškat po vašem izboru!

Riedel čaša bijelo vino sladoled

Uz ovako lijep izbora vina, svakako je važno iz kakve čaše ćete vino i konzumirati

Riedel je bez ozbiljnog izazivača sam svjetski vrh u dizajnu i proizvodnji kristalnog vinskog servisa, čaša za svako vrstu vina. Svi koji vole iti vino jako dobro zanju da se može nanijeti velika se šteta vinu ga se kada toči u neprimjerenu čašu.

Riedel čaše

Prije gotovo tri i pol stoljeća, Johann Cristoph Riedel započeo je tradiciju izrade staklenih i kristalnih predmeta koja danas, nakon tako puno vremena samo jača, Riedel u svojoj bogatoj ponudi ima čašu za svako piće koje možete i zamisliti.
U skladu s duhom vremena i velikom popularnosti industrijskog dizajna koji je cijenio funkcionalnost i primjenjivost, nastale su čaše koje su prilagođene određenoj vinskoj sorti.

Sva preporučena vina dostupna su u vinotekama MIVA Galerija i na MIVA web shopu.

A ako tražite sjajan poklon za ovaj Uskrs u MIVA vinotekama i na web shopu pronaći ćete kreativne pakete kojima ćete razveseliti obitelj, dragu osobu ili sami sebe.

Pogledajte našu preporuku za sljedeća ova tri poklon paketa

Veuve Clicquot Easter paket – prepoznatljiva žuta etiketa Veuve Clicquot šampanjca uz odgovarajuće Veuve Clicquot čaše te ručno rađena pinca obogatit će vaš uskršnji stol.

champagne veuve clicquot

Moët & Chandon Rosé Gourmet paket – s proljećem stiže i Rosé paket, idealna kombinacija sljubljivanja Moët & Chandon Rosé Impérial, „mjehurića“ i pačja foie gras poznatog francuskog proizvođača Rougié.

moet champagne foie gras

Easter Wine Gourmet paket – uz uskršnju pincu koja se nalazi u ovom paketu, možete birati da li ćete je prvo kušati uz Cape Mentelle Sauvignon blanc Semillon, australsko vino s teroara Margaret River izloženog oceanu.

Aromatične mješavine proizvode svježe, karakteristično vino i intenzivan voćni okus. Ili uz Cape Mentelle Cabernet Merlot kojeg odlikuje elegancija i mekoća tanina, a vino je ravnopravno čuvenim bordoškim klasicima između izraženih i mekih crnih sorata.

Vjerujemo da će naša preporuka zadovoljit i najzahtjevnije gourmet ljubitelje.
Svi preporučeni poklon paketi dostupna su u vinotekama MIVA Galerija i na MIVA web shopu.

Želimo Vam SRETAN USKRS!

Facebook Like Button