Korčulanske marine

Istražite zavale, luke i lučice jednog od većih hrvatskih otoka, koji je najpoznatiji kao rodno mjesto poznatog svjetskog putnika Marka Pola.

Otok Korčula smješten je na južnom dijelu Jadrana, te je sastavni dio Dubrovačko-neretvanske županije. Prostire se na oko 279 četvornih kilometara što ga čini šestim najvećim otokom u Lijepoj našoj. Ponosi se blagom mediteranskom klimom s prosječnim ljetnim temperaturama od oko 27 stupnjeva Celzija, te 1100 mm padalina tijekom cijele godine.

Otok Korčula brodskim je linijama povezana s Orebićem na poluotoku Pelješcu i  okolnim otocima, a trajektom i s Dubrovnikom, Rijekom, Splitom te talijanskim lukama Ancona, Bari te Pescara. Najbliža zračna luka, pak, udaljena je oko 130 kilometara, a nalazi se u Dubrovniku.

Prekrasno more i plaže, kao i bogata gastronomska ponuda čine ovaj otok nezaobilaznom destinacijom mnogih turista. Njihovu maštu raspiruje i priča o rođenju poznatog moreplovca Marka Pola na ovome otoku, kojemu se u čast svakoga srpnja priređuje festival.

Nautičari ovdje mogu pristati u marini Lučica, koja se smjestila u uvali – dvjestotinjak metara od središta Lumbarde. Otvorena je tijekom cijele godine, te je dobro zaštićena od svih vjetrova.  Nudi 115 vezova u moru i još dvadesetak za pohranu plovila na kopnu. Na raspolaganju vam je i priključak za vodu i struju, sanitarni čvor, organizirani odvoz smeća, parkiralište za automobile te kafić.

Na istočnoj strani grada Korčule, pak, smjestila se ACI marina Korčula, koja je otvorena tijekom cijele godine, a koja raspolaže sa 159 vezova u moru, i nešto manje od 20-ak za čuvanje plovila na suhom. Svi su vezovi opremljeni priključcima za vodu i struju. Zbog zadovoljavanja najstrožih ekoloških mjerila u pogledu sigurnosti i čistoće vode i okoliša, dodijeljeno joj je i visoko priznanje Europska plava zastava.

U ACI marini Korčula na raspolaganju vam je i mjenjačnica, restoran, prodavaonica mještovitom robom, praonica rublja, servis za popravak plovila, dizalica nosivosti do 10 tona i drugi korisni objekti. Crpka za gorivo, pak, nalazi se u blizini trajektne luke. Ukoliko želite prenoćiti na kopnu – možete odabrati i udobnih 13 apartmana ili 4 soba u sklopu ove marine.

MARINA: ACI KORČULA 
LOKACIJA: 42°57,6’ N 17°08,4’ E
KAPACITET: 159 vezova u moru
KONTAKT: tel.: 020/711-661; e-mail: m.korcula@aci-club.hr

MARINA: LUČICA
LOKACIJA: 42˚ 55.50′N, 17˚10.60′E
KAPACITET: 115 vezova do 30 m duljine.
KONTAKT: tel.: +385 (0)20 – 712 489; e-mail: lucica-lumbarda@du.t-com.hr

Facebook Like Button