Kraljica krimića postaje prava detektivka

Događaji iz stvarnog života Agathe Christie pretvoreni u krimić prožet napetošću, akcijom i romantikom premijerno na programu Epic Drama.

Epic Drama pripremio je svojim gledateljima pravu poslasticu, dugometražnu kriminalističku dramu Agatha i Ištarino prokletstvo, koju premijerno možete pogledati na tom programu u subotu, 26. lipnja, u 21:00 sat.

agatha-isštarino-prokletstvo-1

Producenti su supružnici Tom i Emily Dalton, a u glumačkoj su postavi tog epskog krimića britanska glumica Lyndsey Marshalm u ulozi slavne Christie, i Jonah Hauer-King, poznat po seriji World on Fire, koji glumi zgodnog povjesničara Maxa Mallowana.

Zima je 1928. godine, a ekipu britanskih arheologa u južnom Iraku predvodi Leonard Woolley (Jack Deam) i njegovi pomoćnici Max i Pearl (Crystal Clarke). Dok su radili na nalazištu u pustinji, pronašli su mnoštvo drevnih babilonskih nalaza, među kojima i ploču s urezanim Ištarinim prokletstvom. Uzdrmana razvodom i pod teretom slave i uspjeha, Agatha Christie putuje u Irak, gdje ubrzo upada u mrežu ubojstava, intriga i ljubavi.

agatha-isštarino-prokletstvo-2

Dvije godine nakon skandala koji je izazvala svojim jedanaestodnevnim nestankom, Agatha pristiže u Bagdad u potrazi za kulturnim iskustvima i mirom. Međutim, nailazi na Maxa: privlačnog mladog arheologa s ranom od metka na glavi.
Našavši se u samom središtu dekadentne iseljeničke zajednice, Agathu opsjedaju ljubomorni kolege, korumpirani dužnosnici, krijumčari starina i lokalno stanovništvo bijesno zbog krađe kulturne baštine.

Dok broj ubijenih raste, Agatha se zaljubljuje u Maxa, a postaje jasno i da se ključ misterija nalazi izvan zidova kolonijalne palače. Na djelu je sila koja ne mari ni za povijest ni za čovječnost. No u Agathi je pronašla dostojnu protivnicu.

agatha-isštarino-prokletstvo-3

Agatha i Ištarino prokletstvo bavi se događajem iz stvarnog života Agathe Christie te ga pretvara u krimić prožet napetošću, akcijom i romantikom. Premijeru pogledajte na programu Epic Drama u subotu, 26. lipnja, u 21:00 sat.

Za više informacija o programu Epic Drama, posjetite www.epicdrama.hr

Uz dopuštenje: Grayling (sve fotografije)

Facebook Like Button