Slikar Krupa uvršen u TOP 10 modernih slikara tušem

Akademski slikar prof. Alfred Freddy Krupa svojim suvremenim tušem „Čamac, snijeg, rijeka“ iz 2019. osvojio je još jedno umjetničko priznanje.

Radi se o 3. mjestu na natječaju za umjetnika mjeseca koji organizira Jerry’s Artarama i TheArtList.com (popularna web stranica za umjetnike iz Dallasa /TX/ s više od 32.000 pratitelja na društvenim mrežama i više od 23.000 pretplatnika na bilten).

Do 16.ožujka traje izložba „PRIMER FESTIVAL IWS COSTA RICA ACUARELA TROPICAL“ u gradu San Ramonu na kojoj izlaže i ovaj hrvatski slikar. Prošle godine Krupa je svojim zimskim akvarelom bio predstavljen dva puta u San Joseu te mu je ovo tako treće izlaganje u Costa Rici.

krupa-1

Istovremeno ArFacts.net iz Berlina po prvi puta je objavio tablicu TOP 10 modernih slikara tušem tj. pripadnika suvremenog slikarskog pokreta New Ink Art te uključio i akademskog slikara Alfreda F.Krupu i to kao jedinog ne-Azijata.

Njemački ArtFacts (najveća online baza podataka o održanim izložbama od „Salona odbijenih /Salon des Refusés, Pariz, 1863./ do danas)“ rangira umjetnike prema njihovoj povijesti izlaganja i zastupljenosti u svjetskim muzejima i zbirkama.

Krupa se prvi predstavio širokoj javnosti 1990. godine u tada megapopularnom magazinu „Vikend“. Od tada je izlagao na 6 kontinenata i dobitnik je niza razkičitih nagrada i priznanja.

camac-po-noci

2014. godine objavljena je monografija s međunarodnim impressumom (Hrvatska, SAD, Japan, Austria) „Alfred Freddy Krupa“ u izdanju ITG-a iz Zagreba, koja je danas dijelom zbirki niza muzeja i knjižnica u nekoliko država.

Krajem prošle godine, tijekom održavanja izložbe “Gojanović – Krupa – Martinović” u Europskom domu u Zagrebu, postao je prvi hrvatski živući slikar uvršten na Ranker-ovu (Los Angeles) referentnu listu (Reference List) “slavnih slikara.

Facebook Like Button