Ljubekov Gaj

Vinorodno područje obitelji Smrndić za guštanje svim osjetilima.

Obiteljsko gospodarstvo  Ljubekov Gaj nalazi se na brežuljku povrh Blaževdola, a okružen je brojnim vinogradima obitelji Smrndić. Na površini od 2 hektara  vlasnici se bave  vinogradarstvom, vinarstvom te uzgojem domaćih životinja. Posebno se ponose proizvodnjom vina Kraljevina, Rajnski Rizling, Suvignon Bijeli, Pinot Bijeli, Muškat Žuti i Zweigelt Crni od oko 16 tisuća nasada mlade vinove loze.

Gospodarstvo je smješteno na samom vrhu brežuljka s kojeg se pruža zadivljujući panoramski pogled, pa ljubitelji prirode mogu uživati u šetnji ili pecanju na obližnjem jezeru. Vlasnici svojim gostima nude i domaću kuhinju iz vlastite proizvodnje poput  sira s vrhnjem, šunke s jajima, domaćih kobasica, kuhanog bunceka, vinskog gulaša i raznih drugih vrsta jela. Pripremaju  domaće prigorske specijalitete, jela s ražnja i roštilja te jela po naružbi.

Možete kušati i  jela pripremana u krušnoj peći na način kako su ih pripremali naši stari. Obroci vam mogu biti servirani u sjenici na svježem zraku ili u drvenoj kući. I djeca ovdje dolaze na svoje, za koje je uređeno veliko igralište s ljuljačkama. Ljubekov Gaj može primiti do 110 osoba pa je pogodno za razne proslave i svečanosti.

KORISNE INFORMACIJE

GOSPODARSTVO: Ljubekov gaj 
LOKACIJA: Sveti Ivan Zelina (Smrndići 10, Blaževdol)
KONTAKT: Tel.: +385 (0)1 2065-755
KAKO DOĆI: Starom magistralnom cestom Zagreb-Varaždin  do mjesta Blaževdol te još oko 700 m istom cestom prema Sv. Ivanu Zelini. Kod putokaza za Ljubekov Gaj skreniti desno ulicom Smrndići,  300m desnom asfaltiranom cestom do samog vrha.

Facebook Like Button