Meni film o intrigantnom svijetu visoke kuhinje koji jedva čekamo

Film Meni je neobičan spoj trilera, horora i komedije, redatelja Marka Myloda, autora serija kao što su “Shameless”, “Game of Thrones” i “Succession”, a radnja je smještena u luksuzni restoran na otoku s kojeg će se neki možda vratiti, a neki ne.
Svaki detalj ovog filma neizostavan je dio cjeline koja vas neće ostaviti ravnodušnima.

Film Meni već mjesecima diže prašinu u kulinarskim krugovima i općenito u svijetu visoke kuhinje jer svi iščekuju britku, a opet umjetničku, komičnu, a s druge strane dramatičnu dimenziju visoke kuhinje. Gastronomija je mnogima ljubav, a drugima opsesija. S druge strane je elementarna karika u ekonomiji ali i vid umjetnosti. Mnogi chefovi neće reći da su kuhari, nego umjetnici.

Osnova svega je strast, nešto što ih pokreće i životnu energiju usmjerava u postizanje savršenog osjeta na nepcu – a znamo da se senzacije pamte. Pitanje je koliko daleko ići u kompleksnosti tih senzacija, a za najnevjerojatnije doživljaje nerijetko nije bitna samo savršeno pripremljena hrana, već i „priča“ tj. storytelling.

film-meni-5

Osim raskošnih degustacijskih menija koje im priprema slavni kuhar ovjenčan brojnim nagradama i priznanjima (Ralph Fiennes), suočit će se i sa neočekivanim razvojem događaja.

film-meni-1

U drugoj glavnoj ulozi pojavljuje se sjajna mlada glumica Anya Taylor Joy, poznata po serijalu “Queen’s Gambit”, a uz nju i Ralpha Fiennesa tu su i Nicholas Hoult, John Leguizamo, Aimee Carrero i brojna druga poznata hollywoodska imena.

film-meni-2

Sredina tjedna idealna je prilika da sebi priuštite ovo dojmljivo filmsko putovanje u radnju koja će otvoriti mnoge polemike, a uz koju ćete sigurno uspjeti „pobjeći“ na otok zajedno s glavnim glumcima.

Film Meni možete pretpremijerno pogledati u svim CineStar kinima u srijedu 16. studenog 2022.u distribuciji Blitza, ali jedino vas u Kaptol Boutique Cinema i Gold Classu u Arena Centru očekuje program „Kino & Vino“ koji osim filma „Meni“ nudi i kušanje izuzetnog vina Kaiken Indomito Cabernet Franc te nagrađivane džemove s posebnim naglaskom na organski džem od smokve „Dida Boža“.

film-meni-3

Gold Class u okviru doživljaja uključuje i večeru u dvorani, dok je u Kaptol Boutique Cinema uz tastinga ukjučeno i piće u baru prije ili poslije filma. Kapacitet je ograničen.

film-meni-4

Više informacija o Kino & Vino programu koji donosi sasvim jedinstveni doživljaj nalazi se OVDJE

Uz dopuštenje: PR365 (sve fotografije)

Facebook Like Button