Minotti – tajna uspjeha

Talijanska industrija namještaja je sredinom prošlog stoljeća naglo počela stjecati ugled u svijetu zbog svog jedinstvenog stila i visoke kvalitete. Alberto Minotti, inspiriran tim trendom, 1950. je godine osnovao specijaliziranu tvornicu za ručno rađeni namještaj tipičnog talijanskog stila i kvalitete. Iako vrlo popularni, proizvodi tvrtke nisu uspjeli osvojiti svjetsko tržište sve dok Minotti nije preuzeo Renato Roberto Minotti. On je 1997. godine dogovorio suradnju s dizajnerom i arhitektom Rodolfom Dordonijem koji postaje kreativni voditelj tvrtke.

rivera-1

Težnja za vrhunskom kvalitetom i jedinstvenim dizajnom, briga za detalje, završnu obradu i odabir materijala samo su neke od tajni uspjeha branda Minotti. Za sofisticiranu ravnotežu između tradicije i suvremenosti, luksuza i strogosti, te mode i udobnosti zaslužan je upravo glavni dizajner tvrtke Rodolfo Dordoni. Besprijekoran sklad linija, ako bismo 65 godina tradicije branda Minotti sveli na jednu rečenicu, to bi iz perspektive istinskih poznavatelja dizajna zvučalo upravo tako.

seymour-1

Odrednica ovog branda je i sofisticirana tehnologija proizvodnje, koju kontinuirano razvija Minottijev istraživački studio iz kojeg je proizašao cijeli niz zaštićenih patenata za materijale visokih performansi, što omogućuju izrazito tanku konstrukciju namještaja i gotovo neograničenu slobodu u dizajniranju najzahtjevnijih formi.

lounge-seymour

Kolekcija 2015. vješto je uravnotežena između suvremenog dizajna i moderne klasike, odlikuju je suzdržanost, elegancija, a uvođenjem elemenata iznenađenja nude se drukčije dizajnerske perspektive. Nova kolekcija oslanja se na racionalnost modernog izražavanja i senzualne oblike. Yang i Seymour sjedaći sustavi komplementarni su i idealni za prilagođavanje prostoru i željama korisnika. Dizajniran za mlade i upućene kupce sa smislom za dizajn i kvalitetu, geometrijski oblici Yang kauča omogućuju stvaranje vlastitog otoka opuštanja. Seymour, s druge strane, izražava moderan pristup klasicizma kroz korištenje mekih oblika i vijugave krivulje. Razvio se iz tumačenja kauča kao skupa fotelja, namještaja i pribora koji mogu uspostaviti mrežu odnosa i potaknuti smisleni dijalog među različitim elementima koji svaki put govore drugačiju, osobnu priču. Minotti svojim klijentima nudi odabir proizvoda koji najbolje odražavaju njihov individualni stil.

leslie-bergere-1

Et cetera lifestyle store prošle je godine svoju ponudu brandova obogatio postavši ekskluzivnim zastupnikom prestižnog Minottija za Hrvatsku.

Et cetera lifestyle store,
Zagreb, Centar Kaptol, Nova ves 17,
www.et-cetera.hr

Facebook Like Button