Morski valovi u kosi uz sunčani make up

Ljeto donosi nove trendove, a kosa voli opušteni, lepršavi ljetni total look – morske valove koji daju neodoljivi volumen sjajnoj kosi uz lagane ciglaste tonove na licu, obogaćene s puno sjaja.

Njegovani, zdravi izgled ovog je ljeta u prvome planu – i u kosu i na licu, a s njim se možete osjećati senzacionalno i na plaži, ali i na gradskom asfaltu.

Njegovana kosa je imperativ, baš kao i njegovana koža kako bi ljeto bilo zabavno i u kosi i na licu.Svi volimo pušteni ljetni trend koji će dobro pristajati i sunčanim plažama, ali i vrućem gradskom asfaltu.

kosa na suncu regenerator

“Opušteni, lepršavi morski valovi izgledaju savršeno i svim dužinama kose jer joj osiguravaju volumen i glamuroznost na jedan neobavezan način. No za takvu frizuru, kosu treba njegovati i pripremiti za ljeto jer svako izlaganje suncu isušuje vlasi, utječe na boju i ostavlja negativne posljedice na tjeme”, naglašava Josipa Drpić, vrhunski make-up artist koja s timom frizera osmišljava total lookove za svoje klijentice, od kojih su brojne poznate osobe.

“Blijeđenje boje, gubitak sjaja, ispucali vrhovi, te krhka i lomljiva kosa rezultat su UV zračenja, te morske soli.
Kako bismo spriječili gubitak vlažnosti kose, moramo je pripremiti za izlaganje suncu posebnim tretmanima njege, te je tijekom boravka na suncu neprestano hidratizirati”, naglašava Alma Hodak.

Preporučuje se njega posebno osmišljenom linijom proizvoda, poput Kerastase Soleil Bain Apres kupki, pomoću koje kosu možete profesionalno njegovati i sami.

maska za kosu

Novi proizvodi posebno su osmišljeni za ljeto tako maska, uljeili krema koji sadrže UV filter. Takvi proizvodi su blago kiseli te zatvaraju kutikulu i sprječavaju njezino otvaranje pod utjecajem štetnih djelovanja. Smanjenje sušenja kose sušilom te puštanje kose da se prirodno posuši na zraku uz njegujući tretman bez ispiranja naša je preporuka.

Uz takvu frizuru, na licu se nosi sunce. “Svi tonovi bakrene, narančaste uz puno sjaja savršeno će zaokružit ovaj look. A detalj kojem niti jedna žena neće odoljeti je ruž boje fuksije koji savršeno stavlja naglasak na preplanulost, neka bude lagane teksture” – ističe Josipa.

Što se šminke tiče, ista stvar je kao i s kosom. Ako je kosa njegovana lakše je s njom, tako i s licem. Ako je lice dobro njegovano, hidratizirano tada je make-up u ljetnom periodu zaista minimalan. Kvalitetna njega i hidratizacija je prioritet u ljetnim danima kao i nezaobilazni shimmer u kapima.

njega kose na moru

Njega umiješajte na dlanu u tekući puder ili toniranu kremu, za koje je također vlažno da sadrže visoki UV filter” – zaključuje Josipa Drpić.

Make-up: Josipa Drpić
Kosa: Alma Hodak, salon Josey Hair x Beauty
Fotograft: Dora Barker
Model: Ana Usić

Facebook Like Button