Muzej s kauča u lipnju!

Etnografski muzej donosi novosti u programu Muzej s kauča.

Četvrtkom predstavljamo ONLINE ZBIRKE Etnografskog muzeja

Zbirku tradicijskih glazbala, Zbirku Perinić s lutkama odjevenim u narodne nošnje iz različitih zemalja svijeta, Zbirku Muvrin s afričkim predmetima.

Upoznat ćemo vas s istraživanjima braće Mirka i Steve Seljana u Africi i Južnoj Americi kroz interaktivnu stranicu koja uz predmete sadrži i digitalizirane fotografije s njihovih istraživanja, geografske karte, pisma, putne bilježnice i knjige.

I u lipnju nastavljamo s pripovjedaonicama utorkom Priče s raznih strana i subotom predstavljamo predmete s pričom.
Online program Muzej s kauča možete pratiti na mrežnim stranicama Etnografskog muzeja, YouTube kanalu Etnografski muzejaZagreb te na službenoj Facebook stranici Etnografskog muzeja.

FB MUZEJ S KAUČA 06mj. 2020

Etnografski muzej je otvoren za javnost te se može razgledati izložba Kapa dolje!
Priča o (ne)pokrivanju glave i stalni postav izvaneuropskih kultura.

Radno vrijeme muzeja je od utorka do petka od 10 do 17 sati.

VIŠE O PROGRAMU

UTORKOM – PRIPOVJEDAONICE PRIČE S RAZNIH STRANA
Ciklus pripovjedaonica Priče s raznih strana namijenjen svim malim i velikim ljubiteljima priča. Pripovjedaonice će se održavati utorkom, a moći ćete čuti četiri narodne priče iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Latinske Amerike i Afrike. Pričat ćemo o savršenoj naranči, leopardu i kornjači, maloj vili i o tome kako su mačke ostale bez zvonca, a ptice dobile šareno perje.

SUBOTOM – PREDMETI S PRIČOM
Iz našeg bogatog fundusa predstavljamo predmete uz koje se vezuju zanimljive priče o njihovu nastanku, upotrebi i ljudima koji su ih izradili ili koristili.

#MuseumsAndChill

Facebook Like Button