Ženske torbe neobične i unikatne ljepote ovjenčane prestižnom nagradom

Qwerty Elemental kolekcija ženskih torbica osvojila je prestižnu Platinum A’Design Award.

Qwerty Elemental osvojila je prestižnu Platinum Design Award na A’Design Award & Competition u kategoriji modnih dodataka. Torbe iz te kolekcije namijenjene su suvremenoj ženi koja je samosvjesna i usudi se biti svoja. Torbe se mogu koristiti za poslovne prilike, u svakodnevnoj dinamici, ali i za večernje izlaske uz svečaniji «outfit».

qwerty-elemental-nagrada-torbice-2

Ovo priznanje od velikog je značaja za ovaj hrvatski brend i samu dizajnericu jer ocjenjivački žiri, sastavljen od eksperata iz područja dizajna iz više od 100 zemalja, temeljito i vrlo istraživački propituje sve informacije o proizvodu i proizvodnom procesu do najsitnijih detalja.

qwerty-elemental-nagrada-torbice

Kao što razvoj pisaćih strojeva pokazuje transformaciju od kompleksne vizualne forme do jednostavnog pročišćenog oblika, tako i ova kolekcija donosi kompozicijski pojednostavljenu, strogu i simetričnu formu. Konstruktivni metalni dijelovi na torbama izrađeni su prema dizajnu-nacrtima, u raznim obrtničkim radionicama i daju torbama arhitektonski izgled.

qwerty-elemental-nagrada-torbice-1

Dvije tipke na prednjoj strani torbe, prepoznatljiv su znak ove kolekcije. Tipkice izrađuje sama dizajnerica koja ima vlastitu proizvodnju tipki od 2013g.

Nagrađivane Qwerty Elemental torbe izrađuju se u proizvodnom pogonu domaće tvornice Galko koja je opremljena suvremenim strojevima za izradu kožne galanterije i vrši usluge krojenja i šivanja na visoko kvalitetnoj razini.

Kolekcija Qwerty Elemental predstavljena je ove godine u Italiji u Museum of Outstanding Design u Comou te dva puta u Kini, na Hebei International Industrial Design Week i Xi An Design Complex Exhibition.

qwerty-elemental-nagrada-torbice-3

Laboratorio Donà je velike uspjehe doživjela i s kolekcijama Donà Couture i Qwerty Unique.

Donà Couture je esencija brenda, autobiografska priča koja objedinjuje kreatoričine dvije ljubavi: Veneciju i mehaničke pisaće strojeve. Odrastanje u prisutnosti venecijanskih “lavorazioni artigianali” oblikovalo je njezin rukopis i vrijednosti koje brend komunicira, a koje upravo u ovoj kolekciji najviše dolaze do izražaja.

qwerty-elemental-nagrada-torbice-4

Qwerty Unique je ekskluzivna kolekcija unikatnih torbi koja posjeduju skulpturalnu i narativnu kvalitetu.Kolekcija je inspirirana kompleksnom formom najranijih primjeraka mehaničkih pisaćih strojeva.Torbe su dobile nazive po imenima ženskih spisateljica: Virginia Woolf , Oriana Fallaci, Maya Angelou, Marguerite Duras. Ove godine je prestavljena na Zagreb Design Week-u i osvojila nagradu u modnoj kategoriji.

Uz dopuštenje: Priredba (sve fotografije)