Nagrađivani filmovi na Bundeku kao stvoreni za ovo ljeto

Amfiteatar na Bundeku od 28. lipnja do 4. srpnja pretvorit će se u kino na otvorenom, ali i pozornicu za nastupe bendova i DJ-a te bogati edukativni program uz predstavljanje nevladinih udruga.

Filmski program ovogodišnjeg Festivala tolerancije čine aktualni filmovi prikazani na najznačajnijim svjetskim festivalima i nagrađeni prestižnim nagradama, a ulaz na sva događanja je besplatan.

film dobra godina

Romantična komedija Dobra godina Ridleya Scotta o bankaru koji ponovo otkriva životnu radost s Russellom Croweom u glavnoj ulozi, 28. lipnja na Bundeku otvorit će 14. Festival tolerancije.

Film je producirao donedavni predsjednik festivala Branko Lustig, kojemu se ovom projekcijom odaje počast u prvom izdanju nakon njegovog odlaska.

film dijete ljubavi

Dijete ljubavi u režiji Eve Mulvad, nagrađivani dokumentarni film, gorak je portret obitelji azilanata koja očajnički želi započeti novi život, ali zapinju u limbu birokracije.

film trilogija ljubavi

U tri festivalska dana pogledajte Triologiju ljubavi – Skidanje, Vezanje i Rođenje u režiji Yarona Shanija.
Oni koji su ostali Barnabása Tótha donosi lirsku priču o procesu ozdravljenja preživjelih holokausta iz perspektive mlade djevojke u poslijeratnoj Mađarskoj.

marina abramovic

Marina Abramović jedna je od glavnih protagonistica u dokumentarnom filmu Tijelo istine u režiji Evelyn Schels o umjetnicama koje su iskustvo s ratom, nasiljem i potlačenošću integrirale u svoj rad na najosobniji mogući način: vlastitim tijelom.

film poticanje

Iscrpan prikaz atentata na izraelskog premijera Yitzhaka Rabina iz perspektive atentatora donosi dokumentarac Poticanje režisera Yarona Zilbermana.

Svi protiv svih Luuka Bouwmana propituje je li fašizam bio samo jednokratna povijesna pojava na primjeru predratnog fašizma u Nizozemskoj, koja je između dva rata imala na desetke fašističkih pokreta.

all-agains-all

Mađarski režiser László Illés, ovogodišnji gost festivala, potpisuje nagrađivani film Pastir.
Glavni lik je stari pastir, koji živi sam na jednom mađarskom ranču. Kada mu nacisti ubiju kći, u svojoj žalosti odlučuje spasiti što više židovskih života.

film aurora

Aurora, partijanerica koja bježi od obaveza, upoznaje Iranca Dariana jedne noći na štandu s hot dogovima u Laponiji.
Darian bježi od smrti, a Aurora bježi od ljubavi. Trebaju jedno drugoga da konačno prestanu bježati.
Ne propustite Auroru u režiji Miie Tervo.

RASPORED FILMOVA PRONAĐITE NA OVOM LINKU

Festival će zatvoriti Polusestra, priča o kompleksnom odnosu dvije polusestre iz priobalnog gradića Izole u režiji još jednog festivalskog gosta, Slovenca Damjana Kozolea.

Polusestra

”Selekcija dvanaest svjetski aktualnih i značajnih igranih filmova usmjerena je na tematiziranje holokausta, ljudskih prava i aktualnih društvenih problema. Filmovi su to jakoga autorskog rukopisa, kontroverzni, često sirovi i nemilosrdni, no najvažnije – krajnje originalni i snažni.

those-who-remain

Donosimo ove godine i filmove koji se okreću arthouseu, hibridnom, žanrovskom izričaju. Pridružite nam se na Bundeku, svaki dan besplatno možete gledati odlične filmove na otvorenom, u kul ambijentu, u sjajnom društvu, uz svirke bendova, pod zvjezdanim nebom”, izjavio je Hrvoje Pukšec, voditelj filmskih programa Festivala tolerancije.

Uz dopuštenje: Festival tolerancije (sve fotografije)

Facebook Like Button