Najneobičnija hrana Pekinga

Da li ste dovoljno hrabri i da li bi ste probali pačju krv ili kuhano meso mačke?

Spremni ste na takve izazove i htjeli bi ste isprobati nešto novo, nešto neobično, nešto kinesko?
Ulice u Pekingu, prepune su prehrambenih proizvođača, koji prodaju najneobičniju hranu po vrlo povoljnim cijenama. Za manje od eura, moguće je jesti na više od tisuću štandova koje ćete pronaći šetajući gradom. Stvarna kineska hrana nema nimalo veze s onim što mi jedemo u bilo kojem kineskom restoranu u Španjolskoj, Hrvatskoj i ostatku Europe. Kod njih u ponudi nećete naići na prženu rižu ili slatko kiselu piletinu.

Tržnica Donghuamen

Noćna tržnica Donghuamen je sigurno mjesto gdje možete doći i jesti, jer se tu nalaze samo licencirani prodavači koji ovdje rade. Tamo ćete naći sve vrste morskih plodova i ribe, ali i sve vrste buba, uključujući škorpiona, pauka i skakavca.

Ovdje je također moguće kušati kuhano meso mačke (koja je kuhana kao što je piletina), šapu od deve, glavu od zeca, ježeve, guštere, kornjače i jako slatke morske konjiće i morske zvijezde.

Olimpijsko selo

Krećući prema istoku Pekinga, 20 kilometra od centra grada, pronaći ćete Olimpijsko selo, koje je puno znatiželjnih restorana. Jedan od najpoznatijih jela na ovom području je magareće meso (uključujući i rep i rebra). Magareće meso je jedno od zahtjevnijih jela u mjestu, zbog manjeg udjela masti.

Tu možete pronaći i restorane koji prodaju suhe guštere ili meso majmuna, pa čak i restorane koji su specijalizirani za omiljenu hranu drevnu kineske dinastije.

Tržnica Wangfujing

Tržnica Wangfujing je savršeno mjesto za pronaći glazirano voće, škorpione, svinjski mozak, morske zvijezde, krv od patke, pa čak i pohane pse. Turisti ih često kupuju, a zatim ih fotografiraju i bace. Samo najhrabriji ih zapravo i probaju.

Na tržnici Wangfujing možete i pronaći restorane koje poslužuju tradicionalnu hranu, te ćete tamo moći naučiti što je tradicionalna kineska hrana i kako to nema nikakve veze s kineskom kuhinjom koju ste vi upoznali.

Tekst: Azra Terzić
Fotografije: Foter

Facebook Like Button