Noćni menadžer

Kada bi James Bond bio serija, bio bi Noćni menadžer.

Ovo nije jedna obična priča o ilegalnoj trgovini oružjem. Ovo također nije obična priča o ljubavi. Ovo nije ni obična serija o dobro-lošim stranama ljudske prirode. Noćni menadžer neobično je dobar spoj svega navedenoga uz britanske glumačke snage koje trenutno žare i pale televizijskim i filmskim prostorima.

Nastala prema istoimenom špijunskom romanu pisca Johna le Carréa, šestodijelna mračna dramska serija Noćni menadžer donosi priču o bivšem britanskom vojniku Jonathanu Pineu (Tom Hiddleston) koji je novu karijeru našao kao noćni menadžer u mirnome luksuznom hotelu.

U fokusu ove drame je ilegalna prodaja oružja. To se događalo 90-ih, događa se i danas, stoga ova serija nosi još veću ozbiljnost i doista ističe ono što je u podlozi većine današnjih sukoba, istaknuo je Hiddleston.

Ubojstvom u hotelu, njegov život ponovno se vraća u sve ono od čega je bježao – uskoro mu prilazi agentica MI6-a Angela Burr (Olivia Colman), koja ga želi infiltrirati među redove neuhvatljivog kriminalca i dilera oružjem, Richarda Ropera (Hugh Laurie), za kojega se sumnja da je kriv za hotelsko ubojstvo, ali i za mnogo terorističkih akcija u kojima su izgubljeni mnogi životi.

night-manager-1

Britanski šarm i uravnotežene uloge

Ulogu inteligentnog i šarmantnog negativca Richarda Ropera preuzeo je Hugh Laurie, lice koje ne treba posebno predstavljati zahvaljujući svjetskoj uspješnici, seriji Dr. House. Novost je svakako Tom Hiddleston kojemu je ovo jedna od rijetkih uloga na televizijskim ekranima, a u kojoj se toliko snašao da se izlaskom serije pokrenula glasina da je serija zapravo velika kampanja za Hiddlestonov ulazak u svijet Jamesa Bonda. Uz ove dvije polarizirane uloge, Noćnom menadžeru se pridružila i Olivia Colman (Broadchurch), Tom Hollander (Pirati s kariba, Operacija Valkira, Nemoguća misija 5) i Elizabeth Debicki, koja je za ulogu u Velikom Gatsbyju dobila nagradu za najbolju sporednu glumicu.

Producenti, uključujući Laurieja i Hiddlestona, posebnu su pažnju pridodali broju muških i ženskih uloga u filmu. Olivia Colman, koja glumi MI6 operativku, u knjizi je zapravo muškarac, no za potrebe serije njezin lik su pretvorili u snažnu, inteligentnu i snalažljivu ženu koja usprkos trudnoći uspijeva voditi ovako veliku operaciju i držati sve pod svojom kontrolom. Lik koji je pokretač svih emocionalnih izboja je svakako Elizabeth Debicki, Roperova predivna, intrigantna i zavodljiva žena, nepravedno zarobljena u svijetu kriminala, a sve kako bi financijski pomogla svojoj obitelji.

night-manager-3

Nastojali smo redefinirati žensku ulogu u dramama – postoji mnogo glumica koje su sposobne glumiti ‘James Bond’ djevojke, no duboko u srcima svi znamo da su žene kompleksna, divna i slojevita bića i da nije sve u njihovom izgledu, što savršeno dokazuje uloga koju tumači Olivia Colman, komentirala je Debicki.

Što Hugh Laurie želi, Hugh Laurie ostvari

Noćni menadžer serija je koja je pomogla Hughu Laurieju dobiti zvijezdu na Šetalištu slavnih 2016. godine, no priča iza toga još je simpatičnija. Naime, upravo je Laurie u ruke 90-ih godina uhvatio roman po kojemu je napravljen scenarij serije, te je odmah počeo zagovarati njegovu ekranizaciju. Jedna od velikih produkcijskih kuća preduhitrila je Laurijeve zamisli te otkupila prava na snimanje filma koji se nikada nije snimio. 2008. godine prava za ekranizaciju vratila su se u ruke piščevih sinova koji su uskoro počeli razvijati ideju o postavljanju Noćnog menadžera na televizijske ekrane. Laurie je srećom doznao za planove, te je uskočio u seriju kao glavni i izvršni producent. Ostalo je, kaže se, prošlost…

night-manager-2

Istina je da sam u početku htio glumiti Jonathana Pinea, mladog bivšeg vojnika koji spašava svijet i koji je dobrica. Ipak, s godinama sam prošao svakakve uloge, tako da mi je uloga glavnog zlikovca, Richarda Roperta, svakako prirasla srcu, komentirao je Hugh Laurie. Uostalom, sada ne mogu zamisliti nikoga drugoga u ulozi Pinea osim Toma Hiddlestona, već u prvih pola sata snimanja sam se uvjerio u njegov nezamjenjiv talent i šarm!

Noćni menadžer 2016. godine osvojio je 37 nominacija, a među njima se ističu i dva osvojena Emmyja za režiju i glazbu. S obzirom na nadolazeću sezonu dodjele nagrada, nemojte propustiti priliku biti u tijeku s trendovima – aktivirajte Pickbox i pogledajte ovu seriju o kojoj će se zasigurno pričati cijele godine!

Noćni menadžer dostupan je od 1. siječnja 2017. godine na Pickboxu ili na Pickboxu u MAX tv videoteci. Pickbox je dostupan i kao samostalna usluga za korisnike ADSL paketa Hrvatskog Telekoma.

Uz dopuštenje: Pickbox (sve fotografije)

Facebook Like Button