Nova sezona serije Kozmos: Mogući svjetovi

Od autorskog tima kojeg čine Ann Druyan, Seth MacFarlane, Brannon Braga i Jason Clark, uz svjetski poznatog astrofizičara Neil deGrasse Tysona u ulozi voditelja, KOZMOS: MOGUĆI SVJETOVI predstavlja uzbudljivi novi serijal, odiseju koja gledateljima daruje nevjerojatan uvid u znanstvene perspektive.

Nakon dugo vremena, ova planetarno obožavana znanstvena franšiza vraća se na National Geographic.

serija-cosmos-1

Prije mnogo desetljeća, mladi Carl Sagan sanjario je ležeći na tepihu u svome stanu i zamišljao nešto sasvim posebno: crtež ispunjen dječakovim snovima o svemirskom dobu i međuzvjezdanim istraživanjima.

Svjetski priznati vizionar, Sagan živio je svoje snove i podijelio ih sa svijetom u znanstvenoj dokumentarnoj seriji KOZMOS: Osobno putovanje, i tako je nastala najomiljenija znanstvena franšiza u televizijskoj povijesti.

Sada, 40 godina nakon što je ovo epsko putovanje po prvi puta predstavljeno svjetskoj publici, svemirska pustolovina doseže nove vrhunce avanture u dugo očekivanoj trećoj sezoni serije KOZMOS: MOGUĆI SVJETOVI.

serija-cosmos-2

Nova sezona emisije KOZMOS: MOGUĆI SVJETOVI počinje se prikazivati 29. ožujka u 22:00h na National Geographic-u

Na čelu autorskog tima je Saganova suradnica Ann Druyan koja hrabro pomiče granice i čini ovu sezonu najambicioznijom dosada.

U svom beskrajnom traganju za znanjem, najnovija sezona serije KOZMOS svojim prepoznatljivim pripovijedanjem temeljenim na činjenicama, gledateljima na jednostavan način pojašnjava kompleksne znanstvene koncepte.

serija-cosmos-3

Pustolovina je to koja potiče na razmišljanje i promiče mogućnosti čovječanstva u svemiru

U ovoj sezoni vidjet ćemo putovanje u prošla vremena te otkriti nedovoljno poznate znanstvene heroje koji su žrtvovali sve u potrazi za znanstvenim otkrićima.

Serija vodi gledatelje do skrivenog mjesta na kojem je možda počeo život na Zemlji, u izgubljene svjetove naših predaka i na moguće svjetove naših dalekih potomaka.

serija-cosmos-4

„KOZMOS je puno više od filmskog putovanja; nadamo se da ćemo potaknuti publiku širom svijeta na svetu potragu u srce znanosti.

Upoznat ćete nove heroje koji su bili spremni odreći se svog života samo da ne govore laži ili ugrožavaju budućnost“, objašnjava Druyan koja je nagrađena nagradama Emmy i Peabody za scenarij i produkciju druge sezone, KOZMOS: ODISEJA U PROSTORVREMENU.

„KOZMOS: MOGUĆI SVJETOVI vizija je budućnosti koja nas i dalje čeka ako budemo imali dovoljno pameti i volje da djelujemo sukladno onome što nam znanstvenici uporno ponavljaju.“

serija-cosmos-5

„KOZMOS: MOGUĆI SVJETOVI nastavlja vječnu potragu za odgovorima o nama samima u svemiru“, rekao je Tyson.
„Serija istražuje isprepletenu tapiseriju koju predstavlja život na Zemlji i poziva nas da se prisjetimo te istine dok kolektivno gradimo budućnost civilizacije.“

„Važnost kontinuiranog ulaganja naše vrste u znanost mora biti na prvome mjestu. Dok težimo k dubljem razumijevanju svemira oko nas, čast mi je imati malu ulogu u uzdizanju te strasti, kao dio tima producenata serije KOZMOS“, rekao je izvršni producent MacFarlane, koji je u seriji također posudio glas predsjedniku Trumanu.

Ova sezona najambicioznija je sezona franšize, s 13 epizoda snimljenih na 19 lokacija u 11 zemalja i s ekipom od više od tisuću talentiranih pojedinaca različitih struka, uključujući glumce koji su posudili glasove, sve kako bi gledatelje odveli na put do udaljenih zvijezda i nepoznatih granica.

Tijekom cijele sezone slušat ćete glasove brojnih glumaca među kojima su Sir Patrick Stewart, Viggo Mortensen i Judd Hirsch. Sasha Sagan, kći Anne Druyan i Carla Sagana, pojavljuje se u nekoliko epizoda u ulozi Saganove majke Rachel Gruber Sagan.

Prva epizoda serije KOZMOS: MOGUĆI SVJETOVI bit će premijerno prikazana 29. ožujka u 22:00h na National Geographic-u, a nove nastavke možete pratiti nedjeljom u isto vrijeme.

Uz dopuštenje: Impressum komunikacije (sve fotografije)