Od božice ljepote do kraljice cvijeća

Jedan od najstarijih ukrasnih cvjetova, star gotovo koliko i sama civilizacija, vječni simbol ljepote, ljubavi i pažnje vjekovima je prelazila je oceane i kontinente, spajala ljude i budila najnježnije misli i osjećaje u ljudima, njezino veličanstvo – ruža.
O postanku ruže postoje mnoge legende, mitovi i bajke. Neke od njih kažu da su sve ruže u početku bile bijele, da je slavuj propjevao tek kad je sletio na ružu, da su ruže ukrašavale egipatske grobnice, puteve vladara, jedra Kleopatrinih brodova…

Jedna legenda kaže…
Prema legendi čuvenog rimskog pjesnika Ovidija prelijepa je božica ljubavi i ljepote Afrodita bila zaljubljena u mladog lovca Adonisa. Jednog je dana tijekom lova Adonis zadobio smrtnonosnu ranu, a čuvši za strašnu vijest, mlada je božica krenula u potragu za njim. Hodajući po gorskim putevima, kroz oštro kamenje i bodljikavo grmlje, iz kapljica Afroditine krvi koje su tekle s njezinih ozlijeđenih nogu i padale na zemlju, izrasle su raskošne crvene ruže…

cleansing-careOčaravajuća ljepota Ruže iz Damaska
Damašćanska ruža (lat. Rosa damascena), porijeklom je iz Damaska u Siriji, a danas se uzgaja u dolini Dad u Maroku.
Ruža iz Damaska smatra se jednom od najljepših sorti ruža, a nježnost njezinih latica pretočena je i u neodoljivu NUXE liniju prirodnih proizvoda za čišćenje lica.

Kremasti gel s laticama ruže za čišćenje lica i skidanje šminke
Ovaj nevjerojatno osvježavajuć i učinkovit gel, topi se u dodiru s kožom i nježno uklanja sve dubinske nečistoće svojom biljnom čistećom bazom kokosa.

Cvjetna vodica latica damašćanske ruže, alantoin i biljni glicerin umiruju i omekšavaju kožu, dok bogato ulje makadamije štiti kožu od isušivanja.

Toliko je nježan da je namijenjen i području oko očiju te 100% osjetljivoj koži.

Rezultat: Za dubinski očišćenu i svježu kožu koja ne zateže nakon umivanja.

Uz dopuštenje: Sabex (sve fotografije)

Facebook Like Button