Operacija nosa

Operacija nosa kod estetskog kirurga dr. Bojan Ignatovskog – Akcija!

Poliklinika Arcadia nudi izuzetno povoljne operativne zahvate rinoplastike ili operacije
nosa! Ako ste do sada dvojili, a već dugo maštate o skladnom licu, ovo je pravi trenutak
za promjene!

Jesen je pravo vrijeme za okrenuti novi list u životu! Godišnji odmor je iza vas, aktivno ste se posvetili karijeri ili fakultetu, zdravo živite, redovito vježbate, ali… Svaki pogled u ogledalo ne pokazuje vam sliku koju priželjkujete. Isprobali ste sve trikove proslavljenih make up stručnjaka, postali pravi virtuoz u nanošenju korektora i rumenila, no čini vam se da se vaš nos nikakone uklapa u vaše lice, prenježno i presitno za njegovu veličinu!

Rinoplastika ili preoblikovanje nosa jedan je od najčešćih zahvata u plastičnoj kirurgiji. Njime se može povećati ili smanjiti nos, promijeniti oblik vrška, smanjiti širina nosnica te promijeniti kut između nosa i gornje usne. Ova operacija može korigirati i deformaciju nosa te ukloniti smetnje disanja.

„Rinoplastika će poboljšati vaš izgled i povećati vam samopouzdanje, ali neće vas izmijeniti toliko da bi vas okolina mogla drukčije doživljavati. Najbolji su kandidati za rinoplastiku osobe koje želje poboljšati na svoj izgled, a ne postignuti savršenstvo. Rinoplastika se može izvršiti tek nakon puberteta, kada prestaje rast nosa“, rekao je estetski kirurg dr. Bojan Ignatovski.

Što trebate znati o operaciji?

1. Prijem
U poliklinici Arcadia operacije se izvode u moderno opremljenoj operacijskoj sali. Osigurana je kompletna laboratorijska i radiološka obrada te internistički pregled.
2. Anestezija
Operirati se može pri lokalnoj ili općoj anesteziji, ovisno o veličini zahvata, potrebama kirurga i vašim željama. Kod operacije u općoj anesteziji spavat ćete za vrijeme operacije.
3. Operativni zahvat
Rinoplastika obično traje jedan do dva sata, a kod složenih zahvata može trajati i duže. Većina plastičnih kirurga rinoplastiku izvodi u nosu, rezovima sa unutrašnjih strana nosnica. Ostali daju prednost rezu preko kolumnele (tkivu koje razdvaja nosnice), osobito kod složenih zahvata.
4. Rizici
Izvodi li rinoplastiku kvalificirani kirurg – plastičar, komplikacije su rijetke i zanemarive. Unatoč tome, uvijek postoji mogućnost infekcije, jačeg krvarenja ili reakcije na anesteziju. Rinoplastika se najčešće izvodi unutar nosne šupljine, tako da nema vidljivog ožiljka.

Nakon operacije, tijekom prva 24 sata, vaše će lice biti otečeno, osjećat ćete bol u nosu, a možda i glavobolju, što se može ublažiti lijekovima. Primijetit ćete da će se otok i modrice oko očiju najprije povećavati, sve do drugog ili trećeg dana. Morate znati da ćete se u početku mnogo bolje osjećati nego što ćete izgledati. Otok i modrice nestati će za dva tjedna.

Većina pacijenata napušta postelju dan nakon operacije, a sposobni su vratiti se lakšim zanimanjima tjedan dana nakon zahvata. Ipak, proći će nekoliko tjedana do potpunog oporavka. Treba izbjegavati napore (trčanje, plivanje, aerobik, seksualne odnose) sve aktivnosti koje povećavaju tlak krvi tijekom dva ili tri tjedna. Nakon operacije, dok vam je lice naotečeno i modro, teško je zamisliti da ćete izgledati bolje. Budite uvjereni da će to brzo proći. Svakim danom vaš će nos izgledati bolje, a za tjedan ili dva nećete više izgledati kao da ste bili na operaciji.

Ako ste dostigli svoje ciljeve i ostvarili svoje želje, tada je operacija uspjela.

Facebook Like Button