Opuštena stvarnost: Nestvarno lijepa eko oaza nadomak Zagreba

Prekrasne, još uvijek očuvane prirodne ljepote Moslavine i Pokuplja u svom zagrljaju skrivaju jednu čarobnu eko oazu, koja u skladu s prirodom i održivim razvojem, pruža kompletnu uslugu koju suvremeni putnik zahtjeva. Bez obzira jeste li željni mira i odmora, wellness užitaka ili pak planirate poslovni seminar, ili možda djevojačku večer, na jednom predivnom imanju protkanom prirodom, načičkanom kućama za odmor, seoskim stanovima i okruženom šetnicom, pronaći ćete sve što poželite. ‘Vrata Banovine’ čekaju da ih otkrijte

Naime, kada vas putovanje odvede u zelenu oazu Pokuplja te se iz Zagreba zaputite prema Petrinji skrenite cesticom iz Bresta Pokupskog prema Vurotu. Pred vama će se otvoriti nestvarno privlačan eko svijet koji živi u skladu s prirodom.

Naime, na samo sat vremena udaljenosti, zaštićen od buke i stresa smjestio se Mlinski kamen, kompleks koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Ako tražite oazu mira, opuštenosti i ugode, došli ste na pravo mjesto. Čim kročite u ovaj zeleni raj primijetit ćete sklad između prirode i čovjeka koji vlada u mjestu.

mlinski-kamen-1

Mjesto je to na kojem ćete napuniti baterije, kušati vrhunsku domaću hranu, a ekološki proizvedeno meso, mlijeko koje se prerađuje u vlastitoj sirani i pogonu za preradu mesa, podsjetit će vas na neodoljive okuse djetinjstva. Svježe povrće iz eko povrtnjaka u sjećanje će prizvati pak nostalgične slike i okuse povrća djedova vrta. Snažan utisak ostavit će i restoran u sklopu resorta s pogledom na tok Kupe i pjeskovitu plažu Krnicu.

Čarobno je to mjesto smješteno u kraju blagih brda i dolina Zrinske Gore, doline rijeka Glina, Petrinjčica i Kupa, te prostrane ravnice Odranskog polja. Prostorom najviše dominira širok masiv Zrinske Gore i dolina rijeke Kupe. Upravo zbog svoje geomorfološke raznolikosti, posjet Mlinskom kamenu odličan je izbor ukoliko volite aktivni odmor, ali i kombinaciju opuštanja i uživanja u prirodi.
Naime, u resortu se za ljubitelje aktivnog odmora uređuje šetnica koja će vam omogućiti da istražite prirodne ljepote kompleksa Mlinski kamen. Staze vode uz rijeku Kupu i kroz stare listopadne šume. Ako ste pak ljubitelji biciklizma ljubazni domaćini preporučit će vam najbolje staze ovisno o vašim željama i interesima. Vozeći uz rijeku Kupu s jedne i šumu s druge strane, osjetit ćete slobodu kakvu samo priroda može osigurati.

Ako ste pak ljubitelji nogometa, na šarolikom imanju smjestio se i nogometni teren. A prekrasan prirodni ambijent u kojem se nalazite upotpunit će vaš doživljaj. Osim nogometnog igrališta moguće je zaigrati odbojku i badminton, a ovisno o sezoni i veslati čamcem i plivati u rijeci Kupi. Bogatstvo dodatnih sadržaja poput wellness zone predstavlja idealan način za ispuniti slobodno vrijeme i odmoriti duh i tijelo.

mlinski-kamen-2

Želite li pak naučiti nešto više o eko uzgoju na imanju vam se pruža mogućnost upoznavanja sa svakodnevnim radom na selu. Nudi vam se prilika uključivanja u eko uzgoj, brigu za domaće životinje i njihovo hranjenje, sječu drveća i uređivanje okoliša, prikupljanje sijena, prikupljanje prirodnih plodova, uređivanje štala te u ostale svakodnevne aktivnosti stanovništva toga kraja. Ovo iskustvo će vas obogatiti te vam pružiti odmor za duh i tijelo. Priključite se i osjetite dašak istinskog seoskog života!

Ovo eklektično, predivno, ugodno i ljubavlju ispunjeno imanje ostvarit će vam sve što poželite. Stoga kada budete planirali slijedeći izlet, vikend odmor ili godišnji na kartu svog puta, lišenog stresa, a podcrtanog udobnošću i čarolijom prirode zapišite ime Eko resort Mlinski kamen.

mlinski-kamen-3

Mjesto je to koje će vam pružiti odmor, a koje kroz brigu o očuvanju okoliša i održavanju prirode u njenom istinskom izdanju, pruža odličnu kvalitetu usluga. Smještajni objekti imaju malu energetsku potrošnju i energetski su samodostatni, a cijeli resort uređen je u skladu s lokalnim običajima kako bi vam ‘osigurali’ povratak u prošlost i uvid u život lokalnog stanovništva. Dolaskom u Mlinski kamen naučit ćete mnogo o kulturnoj baštini tog kraja te ćete pridonijeti njenom očuvanju. Za potpunu opuštenost prilikom boravka u resortu će se pobrinuti wellness zona, koja će vam pružiti odmor od stresnih situacija s kojima se svakodnevno susrećete.

Prekrasan ambijent i netaknuta priroda Mlinskog kamena, kao i raznolikost aktivnosti koje nudi ovisno o sezoni, uistinu će svakom gostu pružiti jedinstven i nezaboravan ugođaj. Resort Mlinski kamen je mjesto na koje ćete se svakako poželjeti vratiti kako biste još jednom osjetili nevjerojatnu povezanost čovjeka s prirodom i odmorili se u opuštenoj atmosferi.

mlinski-kamen-4

Objekti na raspolaganju

Resort Mlinski kamen se sastoji od niza objekata koji su posebno uređeni kako bi osigurali iskustvo života u prirodi, ali u udobnom i prijatnom ambijentu eko resorta. Svi objekti su inspirirani narodnim običajima tamošnjeg kraja te je cjelokupni prostor, skupa s njegovim pokućstvom, primjeren regionalnim značajkama kuće i načinu života u njoj.

Kuće za odmor

Osjetite idilu seoskog života u tradicionalnoj kući smještenoj u blizini rijeke Kupe. Kuće za odmor eko resorta Mlinski kamen predstavljaju jedinstvenu poveznicu između prošlih vremena i modernog svijeta. U njima ćete moći osjetiti sve čari kulturne baštine dok uživate u komforu prostora u kojem se nalazite. Opremljene prema najsuvremenijim standardima i uređene prema tradicionalnim obilježjima Banovine, omogućuju jedinstven doživljaj spajanja prošlosti i sadašnjosti. Uživajte u očaravajućem prirodnom ambijentu u kojem se nalazite i ponesite sa sobom prekrasne uspomene na odmor koji ste proveli u seoskoj idili eko resorta.

mlinski-kamen-5

Seoski stanovi

Seoski stanovi Mlinskog kamena su smješteni uz samu obalu rijeke Kupe i omogućuju vam da u potpunosti uživate u prirodnom okruženju u kojem se nalazite. Tradicionalno uređenje prostora će vam omogućiti povratak u prošlost i uvid u život lokalnog stanovništva. Osim što ćete uživati u prirodnim ljepotama, osjetit ćete sve čari pravog seoskog života te se vratiti u povijest. Nevjerojatna povezanost s prirodom i kulturnom baštinom očarat će vas i osigurati vam nezaboravan provod u seoskoj idili. Uz obalu rijeke Kupe zaplovite u povijest Banovine i osjetite mir i opuštenost koju vam ona nudi.

Dodatna ponuda:

Vrhunska kvaliteta smještajnih objekata, prekrasan prirodni ambijent i bogatstvo dodatnih sadržaja čine resort Mlinski kamen idealnim mjestom za organiziranje poslovnih kongresa, seminara, sastanaka, poslovnih ručkova, radionica i teambuildinga. Resort je udaljen samo 25 minuta vožnje od zagrebačkog aerodroma, a od Zagreba je udaljen samo 45 minuta vožnje, čime je njegova pozicija idealna za različita poslovna okupljanja. Bogatstvo dodatnih sadržaja, poput, wellness zone, izbora timskih i individualnih sportova, izleta u okolinu, predstavlja idealan način za ispunjavanje vremena između organiziranih događanja poslovnog puta.

mlinski-kamen-6

Foto: Mlinski kamen

Kontakt:
Tel:+385 (0) 99 343 7673
web: www.millstone-resort.com
email: info@millstone-resort.com

Kamo na izlet

Facebook Like Button