Orlov put

Odmorite se daleko od buke prometnica i vreve grada.

Imanje Orlov put okruženo je šumom, a prostire se na oko 7 hektara oranica u samoj blizini Parka prirode Kopački rit. Naziv ovog gospodarstva nametnula je priroda jer nad njim tijekom cijele godine lete orlovi i druge vrste ptica karakteristične za ovaj prostor.

U svrhu eko-turizma ovdje je izgrađena prva drvena eko-kuća u Hrvatskoj od trupaca crnog bora i pokrivena baranjskom trskom. Na gospodarstvu je smještena i  sjenica koja može odjednom primiti do 150 osoba, a u kojoj se priprema hrana ubrana s površina gospodarstva po autohtonoj baranjskoj recepturi.

Gostima imanja na raspolaganju je niz zanimljivih aktivnosti poput jahanja, vožnje kolima ili sanjkama (ovisno o dobu godine) po rubnom prostoru Kopačkog rita. Za djecu vrtićke i školske dobi organizirani su i različiti oblici zabavnih edukacija.

Na poticaj učitelja i odgajatelja koji su tijekom prošle godine posjetili obiteljsko ekogospodarstvo Orlov put i uz pomoć Agencije za odgoj i obrazovanje RH osmišljeni su novi oblici izvanškolskih sadržaja.

KORISNE INFORMACIJE

GOSPODARSTVO: Orlov Put  
LOKACIJA: Bilje (Biljska šuma 1 , Kopačevo, )
KONTAKT: tel 00385 031/750-498, e-mail: na.orlovom.putu@os.t-com.hr
KAKO DOĆI: autom (Zagreb-Osijek 286 km, Zagreb-Slavonski Brod 193 km, Zagreb-Vukovar 293 km), autobusom, zrakoplovom, vlakom