Otac od bronce novi je roman Gorana Tribusona

Otac od bronce novi je roman Gorana Tribusona u izdanju Mozaika knjiga, jednog od najproduktivnijih i najčitanijih hrvatskih prozaika čija je promocija održana u srijedu u zagrebačkoj knjižari Znanje.

otac-od-bronce-2

„Otac od bronce“ je netipičan roman atipičnog akademika

Na promociji u knjižari Znanje bio je i novinar Večernjeg lista Denis Derk koji je za ovaj roman rekao da je netipičan roman atipičnog akademika, pri čemu je naglasio da knjiga ima i tekst i kontekst, što prema riječima Denisa Derka, mnogo suvremenih romana nema.

Napomenuo je kako ga je iznenadila Tribusonova knjiga, te se osvrnuo na jedan njezin sloj, a to je ljubavna priča glavnoga junaka koja je planula nakon njegova dolaska na očev sprovod, a u isto vrijeme planuo je i rat.

„U romanu postoji čitava paleta likova koji su i živopisni i opasni i tragični, tu se vidi uloga Tribusona kao rasnog pripovjedača, koji je poput Rembrandta. Likovi u ovom naslovu čine veliku pozadinu romana koji će obilježiti ne samo ovu literarnu sezonu nego i cjelokupni rad Gorana Tribusona“, zaključio je Derk.

otac-od-bronce-1

Svaka ozbiljna knjiga sadrži autobiografske elemente i dijelove koji su na neki način izmišljeni

Na samom kraju svim okupljenima obratio se i sam autor Goran Tribuson. Govoreći o autobiografskim elementima u romanu „Otac od bronce“, rekao je da svaka ozbiljna knjiga sadrži autobiografske elemente i dijelove koji su na neki način izmišljeni.

„Trudio sam se da u knjizi bude mnogo sadržaja, zbog čega me sve to pomalo podsjeća na televizijsku sapunicu. Pri tome sam želio da radnja ima trajanje i da ostavlja dojam kako nešto nedostaje ili kao da se čeka što se još može reći, ali u romanu nikako na red ne dolazi ono što je bitno, taj lik kojeg u biti nema, to je taj otac jer on ne postoji o njemu postoje samo priče“ zaključio je Tribuson.

Uz dopuštenje: Mozaik knjiga (sve fotografije)

Facebook Like Button